Connect with us
Interlopul Daniel Gabriel Husein, reținut. Ce spune despre baschebaliștii înjunghiați la Brăila

Sport

Interlopul Daniel Gabriel Husein, reținut. Ce spune despre baschebaliștii înjunghiați la Brăila

Daniel Gabriel Husein, zis și Dasaev, este interlopul brăilean implicat în înjunghierea baschetbaliștilor americani Joseph McClaim şi Darrell Bowie, la o terasă din Brăila.

Individul, care a fost eliberat dintr-o închisoare din Spania în urmă cu 4 ani, unde a fost încarcerat pentru proxenetism şi viol, a fost acum reținut de autorități, după 4 ore de audieri.

Dasaev s-a predat autorităților, dar susține că el a fost atacat sâmbătă seara de baschetbaliștii clubului Cuza Vodă, și că doar s-a apărat. El mai spune și că nu a avut un cuțit asupra sa.

„Eu am fost cel bătut. Au sărit patru-cinci sportivi pe mine şi eu am ripostat. Eu nici nu am avut cuţit la mine, se poate verifica pe casetă. Eu eram venit cu nepoata mea să ne distrăm, după o oră m-am dus la toaletă.

Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva, nu ştiu ce spuneau, au crezut că poate eu sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu loviri.

Eu cred că am lovit de vreo zece ori şi am primit vreo două-trei sute de lovituri.

Ei atacau continuu, parcă erau drogaţi. Nici nu am avut timp să respir. Eu m-am retras în baie şi când am ieşit, iar m-au atacat”, a declarat Dasaev chiar în faţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila unde a venit să se predea.

Ce spune avocata lui Daniel Gabriel Husein

Întrebat dacă, de la producerea evenimentului, s-a ascuns de oamenii legii, Dasaev a spus că în toată această perioadă a stat acasă.

„Eu nu am fugit, am stat acasă. Pe mine nu m-a căutat nimeni. Am văzut la televizor, mi-am sunat avocata şi am venit să clarificăm lucrurile”, a precizat Dasaev.

Avocata lui Daniel Gabriel Husein, Angelica Ionel, care l-a însoţit la Parchet, a declarat că cel pe care îl reprezintă este de fapt o victimă.

„În situaţia aceasta, am decis să venim împreună. Considerăm că în atacul acesta nu e vinovat sau, cel puţin, e doar parţial vinovat, pentru că a ripostat, fiind lovit de patru sportivi, de persoanele din jur care au provocat acest scandal.

Chiar dacă are numele pe care îl are, chiar dacă are un cazier impresionant aşa cum a arătat presa, nu este obligatoriu ca el să fi provocat acest scandal. A fost agresat şi s-a apărat cum a putut”, a declarat Angelica Ionel.

Daniel Gabriel Husein a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente.

Transferat la Spitalul Floreasca din București, Darrel Bowie se află într-o stare bună. El suferise multiple răni, având inclusiv plămânul perforat în urma loviturilor primite în timpul atacului.

Joseph McClain e în continuare internat la un spital din Brăila, dar medicii suțin că e în afara oricărui pericol.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top