Sport

Interviu Ilie Năstase – Ce spune despre noul Guvern?

Fostul mare tenisman, Ilie Năstase a răspuns în stilui clasic întrebărilor Huff.ro. Aflat în vacanță la munte, „Nasty” a vorbit despre vacanța de iarnă care urmează, dar și despre schimbările politice survenite în ultimele zile.

Interviu Ilie Năstase – „E nevoie de un buget mai mare pentru sport!”

Întrebat de planurile pe care le are pentru seara de Revelion, fostul număr 1 Mondial a fost scurt și cuprinzător. „Vacanța o voi petrece cu prietenii, la munte. În ultimii ani, mi-am făcut un obicei din a serba treceerea în noul an alături de cei dragi.”

Ilie Năstase nu s-a ferit să facă aprecieri asupra noului context politic în care se regăsește România. El a atacat tangențial și problema sportului.

Întrebat dacă schimbarea politică survenită în ultimele zile va declanșa un restart și în sport, Năstase a răspuns franc. „E greu de spus. Depinde cine vine la Ministerele abilitate. În Franța, Italia sau alte țări civilizate, de Ministerul Sportului se ocupă un fost sportiv. Numai un astfel de om poate înțelege nevoile unui astfel de minister.”

Citește și: Ilie Năstase a rupt tăcerea și a vorbit despre scandalul cu Brigitte Sfăt: „Faci ce trebuie să faci…”

În finalul interviului, Ilie Năstase a fost provocat la un exercițiu de imaginație. Pus ipotetic în postura de Ministrul Tineretului și Sportului, Năstase a fost tranșant. „Dacă aș fi Ministru la sport, aș merge să cer un buget mai mare pentru acest Minister. Este incredibil ce pretenții avem de la sportivii noștri, pentru banii pe care îi investim. Ne trebuie mai mult interes pentru zona asta, dacă vrem să creștem. Altfel ne vom afunda definitiv.”

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-04T15:04:54+02:00 15:04

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More