Connect with us
A murit un personaj important din fotbalul românesc. Jean Grama a murit. A fost şi arbitru în prima ligă. Cauza decesului.

Sport

Jean Grama a murit după 4 zile de comă

Jean Grama a murit. Fotbalul românesc este în doliu după dispariţia fostului fotbalist de la Progresul Bucureşti şi Jiul Petroşani. Timp de zece ani, în perioada 1990-2000, fostul fundaş dreapta a fost în organigrama lui Dinamo, unde deţinea funcția de organizator de competiții, fiind cunoscut în club ca “omul bun la toate”.

Anunţul decesului a fost făcut vineri seara.

Fostul fotbalist a acuzat în ultimele luni mai multe probleme de sănătate, iar la începutul anului 2017 a fost internat la Spitalul “Fundeni”, la secția de Neurologie, cu o semipareză.

De curând, Jean Grama a ajuns la spital, în stare critică, după și-ar fi administrat greșit pastilele şi a intrat în comă.

Jean Grama a murit. A fost şi arbitru în prima ligă

Jean Grama a murit. Fostul oficial al lui Dinamo a debutat pe 21 aprilie 1968, într-un meci între Progresul București și Rapid București, scor 0-0. Ultima partidă oficială a fost tot în tricoul “bancarilor”, într-o înfrângere cu FC Bihor, scor 2-4. Jean Grama a jucat 78 de partide în prima ligă din România.

După ce s-a retras a continuat ca arbitru, între 1981 şi 1991, timp în care a oficiat în 43 de meciuri în prima ligă din România ca “central” și 154 de meciuri ca asistent. În plus a mai bifat alte 119 meciuri la centru în liga a doua.

“Jean Grama era omul cu morții de la Dinamo. După ce murea vreo fostă glorie a clubului, el comanda coroanele, se ocupa cu toate: de groapă, de pomană, de tot. L-am sunat acum și mi-a răspuns fiul său. Mi l-a dat la telefon. I-am zis: ‘Bă, scoală, să mergem la un șpriț’”, declara Constantin David, fost fotbalist al “câinilor” în anii ’60, pentru libertatea.ro.

La meciul Dinamo – Viitorul, care se va disputa luni, de la ora 21:00, în etapa a patra din Liga 1 Betano, se va ţine un moment de reculegere în memoria lui Jean Grama.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top