Connect with us
Programul de vineri al sportivilor romani la Jocurile Olimpice 2016

Sport

JO 2016: Programul de vineri al sportivilor romani. Avem sanse mari la inca o medalie- LIVE TEXT

Programul de vineri al sportivilor romani la JO 2016. Ziua a saptea ar putea sa aduca o noua medalie pentru Romania, cea castigata de Horia Tecau si Florin Mergea. Acestia vor juca finala de dublu cu marele Rafael Nadal si coechipierul acestuia Marc Lopez.

UPDATE: HALTERE: Gabriel Sincraian a facut un concurs perfect la haltere şi a cucerit medalia de bronz in cadrul categoriei 85 de kilograme. El a ridicat 217 kg la ultima tentativa si cu un total de 390 kg a fost medaliat cu bronz. Medalia de aur a fost castigata de iranianul Kianoush Rostami, cu un total de 396 kg, nou record mondial, in timp ce chinezul Tian Tao – 395 kg a castigat argintul.

Romania are in acest 3 medalii la Jocurile Olimpice de la Rio.

UPDATE: TENIS: Andrei Tecau si Florin Mergea sunt vice campioni olimpici, ei castigand medalia de argint in finala de tenis impotriva spaniolilor Rafael Nadal si Marc Lopez. Spaniolii au castigat meciul cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, dupa un meci de aproape doua ore si jumatate. Romanii au adus astfel a doua medalie la aceasta editie a Jocurilor Olimpice.

UPDATE: HANDBAL – Romania-Spania – SCOR FINAL 24-21. Suntem inca in lupta pentru medalii!

Omul meciului pentru Romania a fost portarul Paula Ungureanu. Au marcat pentru Romania: Neagu – 9, Geiger – 5, Buceschi – 2, Bradeanu – 2, Perianu – 2, Chiper – 2, Chintoan – 1, Vizitiu – 1.

Urmeaza meciul cu Norvegia, unde trebuie sa obtinem cel putin un egal pentru a ne califica in sferturile de finala de la Jocurile Olimpice Rio 2016.

UPDATE: HANDBAL  Romania – Spania – scor strans la final de meci 22-21 pentru Romania, cu 3 minute inainte de finalul meciului.

UPDATE: TENIS DE MASA: Romania a pierdut dramatic meciul din optimi impotriva Coreei de Nord.

Asiaticele s-au calificat mai departe cu 3-2 la meciuri şi cu 3-2 la seturi in jocul decisiv disputat intre Bernadette Szocs si Hyowon Suh.

UPDATE: JUDO: Romania şi-a încheiat parcursul la judo fara nicio medalie. Ultimul reprezentant, Daniel Natea, a fost invins in optimi de uzbekul Tangriev, un adversar cu 11 ani mai in varsta si mult mai experimentat. Romanul a fost eliminat prin ippon.

UPDATE: TIR SPORTIV: Azi s-a incheiat concursul de tir sportiv, proba masculina de pusca, 50 metri. Pe podiumul olimpic au urcat: 1. Henri Junghaenel (Germania) – 209.5 puncte, 2. Kim Jong-Hyun (Coreea de Sud) – 208.2 puncte, 3. Kirill Grigoryan (Rusia) – 187.3 puncte.

UPDATE: ATLETISM: Prima zi de atletism de la Jocurile Olimpice Rio 2016 a debutat cu doborarea unui record mondial dupa 23 de ani la proba feminina de 10.000 metri. Almaz Ayana (Etiopia) a alergat distanta in 29:17.45, timpul fiind mai bun cu aproximativ 14 secunde decat vechiul record. Pe podium au mai urcat Vivian Cheruiyot (Kenya) – 29:32.53 si Turunesh Dibaba (Etiopia) – 29:42.56.

Este o zi importanta si pentru nationala de handbal, care va juca de la ora 20:40 cu Spania, intr-un meci care trebuie castigat obligatoriu pentru a ramane in turneu. Romania va avea reprezentanti la alte patru discipline. De urmarit cu atentie si judoka Daniel Natea, capabil de o mare supriza, scrie Prosport.

Citeste si: JO 2016 – Romania obtine prima medalie de aur, la SCRIMA! A invins China cu 43 la 38!

Programul romanilor in ziua a 7-a

TENIS. Horia Tecau / Florin Mergea / Rafael Nadal / Marc Lopez – finala dublu, după ora 22:30; Tecau / Begu – Stepanek / Hradecka, dublumixt, sferturi

HANDBAL. Romania – Spania, etapa a 4-a Grupa A, ora 20:40

JUDO. Daniel Natea, categoria plus 100 kg, dupa ora 16:00

HALTERE. Gabriel Sincraian, categ. 85 kg, ora 01.00

AtLETISM. Florina Pierdevara – 1.500 metri, serii, ora 2:40

TENIS DE MASA. Feminin, echipe: Romania – Coreea de Sud, turul 1, ora 16:00

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top