Connect with us
Liga Campionilor 2020: Finala se va disputa la Instanbul

Sport

Liga Campionilor 2020: Finala se va disputa la Istanbul

Liga Campionilor din 2020, după cum UEFA a decis, se va disputa la Istanbul, pe arena „Ataturk”.

În cursă s-a mai aflat „Estadio da Luz” din Lisabona, arena pe care evoluează echipa Benfica Lisabona. „Ataturk” este supus unor lucrări de modernizare în prezent şi va avea o capacitate de 76.000 de locuri. Ultima finală organizată de oraşul Istanbul a fost în 2005, când Liverpool a revenit de la 3-0 şi a învins AC Milan la loviturile de departajare.

Portughezii se pot consola cu organizarea Supercupei Europei. Stadionul „Dragao” din Porto va găzdui partida dintre câştigătoarea Ligii Campionilor şi câştigătoarea Ligii Europa din 2020. De asemenea, ultimul act al Ligii Europa va avea loc la Gdansk, iar finala Ligii Campionilor la fotbal feminin se va disputa la Viena, pe arena echipei Austria Viena, fosta adversară a Astrei Giurgiu din grupele Ligii Europa.

Arena „Ataturk” este modernizată în vedere EURO 2024, dar turcii au profitat şi au obţinut organizarea unui alt eveniment major.

Citește și: Juventus – Real Madrid și FC Sevilla – Bayern Munchen

Liga Campionilor 2018

Real Madrid si Liverpool se intalnesc pe 26 mai in Ucraina la Kiev in finala UEFA Champions League 2018! Real Madrid a trecut in semifinale de Bayern Munchen dupa 4-3 la general, in timp ce Liverpool a trait periculos in dubla cu AS Roma, reusind calificarea dupa 7-6 la general!

Sârbul Mirolad Mažić va fi arbitrul finalei de pe NSC Olimpiyskiy, urmand sa ii aiba asistenti pe Milovan Ristic si Dalibor Djurdjevic, iar aditionali vor fi Nenad Djokivc si Danilo Grujic. Ambele finaliste au beneficiat de erori de arbitraj in semifinalele cu Bayern Munchen, respctiv AS Roma.

Castigatoarea ultimelor doua editii, Real Madrid a inceput mai greu in acest sezon. A terminat pe locul 2 in grupa H cu 13 puncte, la 3 puncte in spatele celor de la Tottenham, englezii invingand-o cu 3-1 pe Wembley. In optimi a venit prima dubla tare pentru echipa lui Zidane: cu PSG!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top