Connect with us
Soții Marta și Bela Karolyi au fost dați în judecată de o fostă gimnastă din SUA, care susține că acești au abuzat-o fizic și emoțional.

Sport

Marta și Bela Karolyi, dați în judecată pentru abuz fizic și emoțional

Bela Karolyi și soția sa Marta au fost dați în judecată de o fostă gimnastă din SUA, care îi acuză de abuz fizic și emoțional, relatează postul ESPN.

Totodată, aceasta l-a acționat în instanță și pe medicul Larry Nassar, despre care spune că a abuzat-o sexual.

Fosta gimnastă spune că fostul medic al echipei SUA a abuzat-o sexual în timpul controalelor medicale şi că Bela şi Marta Karolyi ştiau de abuz şi nu au făcut nimic pentru a-l opri pe medic. Fosta sportivă mai susţine că Bela şi Marta Karolyi au abuzat-o la rândul lor, fizic şi emoţional.

Citește și: Nicolae Vieru, fostul presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, a incetat din viata

Procesul a fost intentat la Curtea Superioară din California de o tânără în vârstă de 24 de ani care a făcut parte din lotul de gimnastică al SUA în perioada 2004-2010 (între 12 şi 18 ani). Fosta gimnastă spune că Larry Nassar i-a penetrat vaginul cu degetele susţinând că este o procedură de „ajustare intravaginală a oaselor”. Tânăra precizează că abuzul sexual a avut loc la ferma din Texas aflată în proprietatea familiei Karolyi, unde există şi o bază de pregătire pentru echipa de gimnastică a SUA, scrie news.ro.

Bela şi Marta Karolyi ar fi ignorat abuzurile sexuale care aveau loc la fermă şi ar fi „instituit un regim de intimidare şi teamă”, lovindu-le pe gimnaste şi zgâriindu-le, privându-le de hrană şi apă, spunându-le că sunt grase şi făcându-le să se dezbrace până la lenjeria intimă astfel încât să fie judecate în faţa colegelor lor.

Procesul vizează şi Federaţia Americană de Gimnastică, pe actualul preşedinte, Steve Penny, şi pe fostul preşedinte, Robert Colarossi, care ar fi ştiut de abuzurile de la lotul naţional, dar le-au ignorat, şi pe Galina Marinova şi Artur Akopian, antrenorii privaţi ai fostei gimnaste.

Contactată de ESPN, federaţia americană a negat acuzaţiile la adresa sa. Marta Karolyi a refuzat să comenteze cazul.

În septembrie, altă fostă gimnastă, medaliată la Jocurile Olimpice din 2000, a intentat un proces care îl vizează tot pe Nassar, acuzaţiile fiind similare cu cele din procesul din acest an.

Federaţia americană l-a demis pe Nassar în vara anului 2015, după ce a primit plângeri cu privire la comportamentul său necorespunzător, cu tentă sexuală, în timpul examenelor medicale. Nassar face obiectul unei anchete în Michigan, unde ESPN a descoperit că împotriva sa există 30 de plângeri de agresiune sexuală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top