Sport

Martin Ambros, optimist după debutul României la Europene

Martin Ambros s-a declarat optimist în urma debutului României la Campionatul European. Deși tricolorele au pierdut, scor 23-21, în fața selecționatei Norvegiei, antrenorul spaniol s-a declarat mulțumit de prestația echipei sale.î

Martin Ambros privește pozitiv după eșecul din debutul Europenelor

”Cred că micile detalii au făcut diferenţa între cele două echipe. Trebuie să jucăm mai mult timp împreună pentru a avea rezultatele dorite, dar contra Norvegiei, am văzut un viitor frumos pentru echipa noastră. Este abia începutul”, a susţinut Ambros Martin.

Meciul a avut două momente critice. Primul s-a petrecut la scorul de 16-14, când România a ratat de la 7 metri, apoi a primit o eliminare de 2 minute. Al doilea moment s-a produs la 21-19, când Cristina Neagu a lovit bara. ”Acolo s-a făcut diferenţa dintre învingători şi învinşi”, a adăugat tehnicianul spaniol la conferinţa de presă de după meci.

Tehnicianul iberic și-a completat analiza meciului punctând importanța echilibrului între atac și apărare. ”Dacă vrei să baţi Norvegia, trebuie să joci fantastic în apărare. În atac am avut de asemenea ocazii bune, dar încă avem nevoie de timp. Ne-am pregătit doar două săptămâni înaintea acestui Campionat European, ceea ce nu este suficient. Câteva jucătoare nu s-au putut antrena, dar chiar și așa, cred că începutul a fost pozitiv”, a afirmat Ambros. Martin.

Punctele slabe ale României

Ambros a scos în evidență inclusiv punctele slabe ale naționalei României:”Jocul lor rapid ne-a creat probleme. Dar, trebuie spus că diferența au făcut-o individualitățile, nu colectivul. Momentan, noi ne creștem handbalistele de mâine. Carențele noastre defensive ne-au costat mult în acest meci, dar am avut și momente bune de joc pe care trebuie să le valorificăm mai bine pe viitor nu era organizată în apărare.”, a comentat antrenorul spaniol la conferinţa de presă, citat de ProSport.

Tehnicianul de 48 de ani a insistat în finalul conferinței de presă pe faptul că România a ținut ritmul Norvegiei pe durata jocului. ”Nimeni nu trebuie să uite pentru că am fost foarte aproape ca scor de Norvegia. Şi de fapt cine sunt ei şi cine vrem să fim”.

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More