Connect with us
Mirel Rădoi debutează vineri pe banca Naționalei României contra Irlandei de Nord

Sport

Mirel Rădoi debutează vineri pe banca Naționalei României contra Irlandei de Nord

România începe grupa din Liga Națiunilor cu cea mai facilă partidă, primind vineri vizita Irlandei de Nord pe Arena Națională. Luni însă, Tricolorii vor face, probabil cea mai dificilă deplasare, urmând să întâlnească Austria la Klagenfurt.

Acestea vor fi ultimele două partide pe care le vor disputa Tătărușanu și colegii săi înainte de meciul de baraj din Islanda, care va avea loc în data de 8 octombrie. De aceea, este foarte probabil ca lotul pentru aceste două partide să fie cel pe care Mirel Rădoi se va baza și în meciul din play-off-ul Euro 2020.

Lotul României pentru meciurile cu Irlanda de Nord și Austria

Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea încă de la numirea lotului pentru aceste partide:

Portari: Ciprian Tătărușanu (Lyon, 67/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0), David Lazar (Astra, 0/0)

Fundași: Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 9/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo, 57/0), Alin Toșca (Gaziantep FK, 18/0), Dragoș Grigore (Ludogorets, 37/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 0/0), Sergiu Hanca (KS Cracovia, 4/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 13/0), Florin Ștefan (Sepsi OSK, 1/0)

Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor, 0/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep FK, 37/3), Nicolae Stanciu (Slavia Praga, 37/10), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova, 6/0), Ianis Hagi (Rangers, 10/0), Ciprian Deac (CFR Cluj, 23/4)

Atacanți: Gabriel Iancu (FC Viitorul, 0/0), Florinel Coman (FCSB, 3/0), Denis Alibec (Astra, 10/1), George Pușcaș (Reading, 14/6), Sergiu Buș (FCSB, 0/0)

Ionuț Radu, Romario Benzar, Alexandru Mitriță, Răzvan Marin, Dennis Man și Constantin Budescu nu vor lua parte la aceste două meciuri. În mod surprinzător, fostul antrenor al naționalei de tineret i-a convocat pe David Lazar de la Astra, Gabriel Iancu de la Viitorul, Alexandru Crețu de la Maribor și pe Sergiu Buș de la FCSB.

Selecționerul și-a motivat decizia spunând că va implementa un sistem de joc diferit la echipa națională:

Dennis Man nu că nu este pregătit pentru naționala mare, am lucrat cu el, e un jucător care s-a devotat naționalei de tineret. Eu cred că, în acest moment, planul de joc pe care-l avem.. din nou, va trebui să explic fără să-mi exprim toate gândurile.

Pentru prima partidă, ne gândim la un sistem de joc în care extremele sau mijlocașii laterali nu intră în calcul”, a spus Mirel Rădoi.

Șansele României sub comanda noului selecționer

Mirel Radoi

Mirel Radoi

Austria este principala favorită la câștigarea Grupei 1 din Liga B a Ligii Națiunilor, având o cotă de 2.50, fiind urmată de Norvegia, cu o cotă de 3.30 și apoi de România, cu o cotă de 4.65, iar în final, de Irlanda de Nord, a cărei cotă este de 6.50, conform SiteuriPariuri.ro.

Debutul lui Mirel Rădoi pe banca primei reprezentative a fost întâmpinat de reacții mixte. Căpitanul naționalei s-a arătat extrem de încrezător în șansele echipei noastre:

Cred că trebuie să avem șase puncte după primele două meciuri,” a declarat portarul naționalei României pentru FRF TV.

Fostul mare internațional, Dănuț Lupu, nu s-a arătat atât de optimist cu privire la mandatul lui Rădoi:

Știi care e problema la echipa națională? Nu joacă antrenorul. Are foarte puțin timp să stea cu jucătorii. N-ai ce să-i înveți. Să fii antrenor la echipa națională e loterie. Ce poți să faci? Mirel, săracul, din ce-l cunosc eu, își dorește mult.

Nu poți să transmiți. Un jucător evoluează șase luni, ce poți să-i transmiți tu în două zile? Generația aia a noastră a jucat împreună până în 1990. Totuși, ne știam toți. Am dus-o zece ani, până în 2000. Gândește-te acum. Vine Hanca, nu știu dacă a jucat cu vreunul dintre ei”, a declarat Dănuț Lupu, la Digi Sport Special.

Decizia UEFA privind cazurile de COVID-19

Comitetul Executiv al UEFA a decis ca meciurile din Liga Națiunilor să se dispute conform programării inițiale, atâta vreme cât echipa în care au fost depistate cazuri de COVID-19 dispune de cel puțin 13 jucători – dintre care unul trebuie să fie portar.

În cazul în care acest criteriu nu va putea fi îndeplinit, echipa va fi reprogramată, eventual pe teren neutru, dacă programul competițional permite acest lucru.

În caz contrar, naționala respectivă va pierde meciul cu scorul de 0-3, iar în cazul în care ambele formații se află în imposibilitatea de a juca, Comisia de Disciplină UEFA va trage la sorți pentru a desemna rezultatul partidei (victorie 1-0, înfrângere 0-1 sau remiză 0-0).

Aceste reguli se vor aplica și pentru meciurile din preliminariile EURO U21 și cele din Campionatul European de fotbal feminin.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top