Connect with us
Monica Iagăr / foto: Facebook

Sport

Monica Iagăr este noul președinte al Clubului Sportiv Dinamo

Fosta atletă Monica Iagăr a fost numită în funcția de conducere a Clubului Sportiv Dinamo.  Sportiva care a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice (Sydney 2000 și Atena 2004) va prelua temporar conducerea clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare de la George Cosac. La rândul său, Cosac a ocupat funcția de președinte a alb-roșilor în baza împuternicirii primite anul trecut din partea Ministerului de Interne, după ce Elisabeta Lipă a fost numită ministrul tineretului și sportului în cadrul guvernului Dacian Cioloș.

Ajunsă la 43 de ani, Monica Iagăr și-a făcut debutul internațional în 1995, dar numai un an mai târziu a primit o suspendare de 6 luni pentru dopaj. Prima mare performanță notabilă a săritoarei în înălțime originară din Sighetu Marmației a venit în 1998, când a reușit să cucerească medalia de aur la Campionatul European în aer liber de la Budapesta cu o săritură măsurând 1.96m. În același an, ea a izbutit să repete performanța în cadrul Campionatelor Europene în sală de la Valencia, depășindu-și recordul personal cu un centimetru. Cea mai bună performanță personală din cariera de 20 ani a fostei atlete s-a înregistrat în anul 2000 când săritura sa a măsurat 2.02. În cele două prezențe pe care le-a bifat la Jocurile Olimpice, cea mai bună clasare a Monicăi Iagăr s-a înregistrat în 2004 la Atena când a ocupat poziția a-8-a.

Dupa retragerea din activitate, Monica Iagăr a ocupat un post la serviciul de sport din cadrul Ministerului de Interne unde se ocupa de organizarea competițiilor interne și internaționale care implicau ministerul.

Conform Mediafax, fosta sportivă va începe munca la clubul Dinamo chiar de astăzi însă postul ei va fi supus la concurs pe 14 decembrie, atunci când sunt programate alegeri în cadrul clubului. Aceeași sursă susține că până la această oră nu există informații în legătură cu o eventuală candidatură a Monicăi Iagăr la alegerile de peste două săptămâni.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top