Connect with us
Conducerea selecționatei României a decis anularea cantonamentului ce era planificat pentru perioada 16-23 ianuarie anul viitor.

Sport

Naționala anulează cantonamentul din Turcia

Conducerea selecționatei României a decis anularea cantonamentului ce era planificat pentru perioada 16-23 ianuarie anul viitor. Decizia vine ca urmare a poziției luate de cluburi, care au refuzat să-și lase jucătorii la lot. Lotul care s-ar fi deplasat în Turcia, urma să fie compus numai din jucători sub 23 de ani.

Naționala anulează cantonamentul din Turcia : cluburile s-au opus!

”Am planificat şi am organizat un cantonament de 7 zile pentru selecţionata U23, în perioada 16-23 ianuarie 2017, în Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lăsa jucătorii tineri, care pot face pasul la naţionala U21 sau chiar la naţionala mare. Primele răspunsuri au fost pozitive, aşa că am trimis fiecărui club o invitaţie oficială pentru acest cantonament. Am încercat chiar să rezolvăm problemele cu cazarea, transportul şi meciurile amicale ce urmau să se desfăşoare în Antalya. În urmă cu câteva zile am primit o serie de răspunsuri negative la convocările noastre. Mai multe cluburi au refuzat să lase jucătorii să participe la această acțiune. Respectăm dreptul fiecărui club de a refuza convocarea unui jucător în afara datelor FIFA. Dar suntem dezamăgiţi şi surprinşi că există cluburi care nu vor să colaboreze şi nu profită de această ocazie.”, a declarat Christoph Daum pentru frf.ro.

Tehnicianul german al naționalei a explicat utilitatea cantonamentului precum și oportunitatea care se pierde prin anularea sa: „Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucători să reprezinte selecţionata U23 a României. Şi ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, dacă ne referim la experienţa meciurilor internaţionale. Ar fi adus promovare jucătorilor şi cluburilor. Pentru că în acest moment avem disponibili mai puţin de jumătate dintre jucătorii convocaţi, suntem nevoiţi să anulăm cantonamentul.”, a adăugat Daum.

Mulțumirile și criticile lui Daum

Antrenorul de 63 de ani, numit la cârma naționalei în vară, a ținut să mulțumească tuturor echipelor de club pentru cooperativitatea de care au dat dovadă. Totodată, neamțul de pe banca tricolorilor a criticat subtil decizia cluburuilor care nu și-au lăsat fotbaliștii la națională. „Am dori să mulţumim clubului Viitorul şi lui Gheorghe Hagi pentru susţinerea şi înţelegerea de care au dat dovadă. Mulțumesc și celorlalte cluburi care au răspuns pozitiv invitaţiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timişoara, UTA, Gaz Metan, FC Botoşani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina. Din păcate, alte cluburi nu au văzut avantajele unei astfel de acţiuni pentru ele, pentru jucători şi pentru imaginea fotbalului românesc.”, a conchis selecționerul.

Citește și: Christoph Daum a dezvaluit regulile ce vor fi aplicate la nationala Romaniei

Nu este prima dată când anumite cluburi refuză să-și lase jucătorii la lotu selecționatei. Iarna trecută, clubul Steaua s-a opus cantonamentului organizat în Turcia de Anghel Iordănescu. Roș-albaștri și-au motivat atunci decizia , argumentând că perioada cantonamnetului nu se încadrează în calendarul FIFA.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top