Connect with us
Nico Rosberg se retrage din Formula 1. Știrea este cu atât mai surprinzătoare cu cât pilotul german s-a încoronat campion mondial chiar săptămâna trecută

Sport

Nico Rosberg se retrage din Formula 1

Nico Rosberg se retrage din Formula 1. Anunțul șoc a fost făcut în cursul zilei de azi. Știrea este cu atât mai surprinzătoare cu cât pilotul german s-a încoronat campion mondial chiar săptămâna trecută. Rosberg era pilotul echipei Petronas Mercedes AMG.

În vârstă de 31 de ani, neamțul a câștigat primul titlul mondial din cariera sa, după o luptă la baionetă cu colegul său, Lewis Hamilton.

Nico Rosberg se retrage după ce și-a egalat tatăl

Cu 385 de puncte acumulate în sezonul 2016, germanul devine al doilea pilot din istorie care să calce pe urmele tatălui său și să câștige titlul mondial în Formula 1. Keke Rosberg izbutea o performanță similară în sezonul 1982. Britanicul Damon Hill este celălalt exemplu. El a fost campion mondial în 1996, dublând performanța obținută de tatăl său, Graham, în 1962 și 1968.

Conform BBC, Nico Rosberg și-a motivat alegerea explicând:”În cei 25 de ani de curse, visul meu, singura mea mare dorință a fost să devin campion mondial în Formula 1. Cu toată munca, sacrificiile, acesta a fost țelul meu. Și acum l-am atins! Mi-am urcat muntele, sunt pe vârf și totul pare perfect.”

Rosberg a dezvăluit emoțiile pe care le-a avut în ultimele curse, atunci când Hamilton reducea din diferența de puncte care îi separa. Totodată, el a recunoscut și momentul în care a luat decizia de a se retrage.

Citește și:Vehiculele diesel vor fi interzise în mai multe capitale europene

Explicația deciziei

„La Abu Dhabi, duminică dimineață, am știut că aceea putea fi ultima mea cursă. Acel sentiment mi-a eliberat capul de gânduri înainte de start. Am vrut să mă bucur de fiecare secundă a acelei experiențe, știind că ar putea fi pentru ultima dată. Apoi s-au stins luminile și am avut cele mai intense 55 de tururi din viața mea. Am luat decizia de a pune „stop” luni seară. După ce am reflectat o zi, primele persoane cărora le-am transmis asta au fost Vivian (soția) și Georg (Georg Nolte, membru al echipei), urmați de Toto Wolff”.

În întreaga sa carieră, Nico Rosberg a luat 206 starturi obținând 23 de victorii. În tot acest timp, a bifat 30 de curse cu plecare din pole position. Prezent de 57 de ori pe podium, Rosberg a adunat în total 1594,5 puncte.
În Formula 1, Rosberg a concurat pentru Williams (2006-2009) și Mercedes AMG (2010-2016).

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top