Sport

Nu doar Simona Halep este faimoasă. Italienii scriu despre o altă româncă: „Momente minunate, dar şi de întuneric”

Italienii de la Tennis Circus, o publicație ce aparține de Gazzetta dello Sport a publicat un material cu titlul: „Nu este doar Simona Halep: Sorana Cîrstea, cealaltă stea a României”. Italienii ne laudă româncele, mai ales când vine vorba de cele care obțin titluri faimoase în sport.

Nu doar Simona Halep este faimoasă. Italienii scriu despre o altă româncă: „Momente minunate, dar şi de întuneric”

Italienii ne laudă jucătoarele de tenis care uimesc nu numai prin performanțele sportive, cât și prin frumusețe. Aceștia au scris foarte frumos despre încă o tenismenă româncă. Este vorba despre Sorana Cîrstea. Aceștia au scris următoarele:

„Tenisul românesc, la decenii după Ilie Năstase, a renăscut cu Simona Halep, care a reuşit să urce până pe locul 1 mondial. Chiar şi aşa, lumea uită că România mai are şi alte jucătoare excelente, începând cu Sorana Cîrstea, o jucătoare excelentă, care a obţinut foarte puţine la ce potenţial avea.”

Italienii consideră că întreaga echipă a României este demnă de lăudat, nu doar steaua care a ajuns prima pe glob. Mai sunt câteva nume care au ajuns în top 100. Aceștia au menționat:

„Echipa naţională a României a fost clădită de ani buni pe umerii fostului număr 1 mondial, Simona Halep, dar şi cu o contribuţie majoră din partea altor jucătoare, care au intrat în top 100. Vorbim despre Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu, Ana Bogdan şi Mihaela Buzărnescu.

Echipa României nu a ajuns însă niciodată mai sus de semifinalele unei competiţii, o nebunie având în vedere valorile individuale de care dispune.”

Sora Cîrstea s-a născut în 1990 la București și a ajuns locul 75 WTA. Aceasta face parte din circuitul profesionist de mai mult de 15 ani. În primul an ca profesionistă, Sorana a luat parte la mai multe turnee ITF.

Aici a avut rezultate excelente atât de competiții de simplu, cât și de dublu. La doar 16 ani ajungea în 2006 la echipa de Fed Cup a României. A avut prima încercare în carieră în 2007 când a reușit să ajungă în finala unui turneu la București.

La 18 ani, în 2008 cariera sa a „explodat” și a reușit să ajungă pe locul 106 pe locul 37 WTA la finalul anului. A ajuns să câștige primul turneu de simplu la Tashkent și de dublu la Fes. De asemenea, a reușit să se califice pentru prima oară la un turneu de Grand Slam. Italienii au scris:

„Românca de 18 ani părea că putea să cucerească lumea tenisului”.

Jurnaliștii italieni au mai scris următoarele lucruri:

„În ciuda faptului că 2009 a început cu mai multe eşecuri în primul tur, Cîrstea reuşeşte să ajungă pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam – Roland Garros – unde a învins fostul număr 1 mondial Jelena Jankovic.

La Wimbledon, ajunge în turul trei la simplu şi în semifinale la dublu. Cu aceste rezultate excelente, termină anul 2009 pe locul 23 WTA. Surprinzător, 2010 începe cu o cădere, iar Sorana ajunge pe locul 95 în lume, după ce a atins doar o semifinală, la Estoril.”

Aceștia o pun pe Sorana Cîrstea alături de Simona Halep și lasă articolul cu concluzia că acestea ar fi putut să se afle în tenisul mondial.

„Ce ar fi putut face România cu o astfel de jucătoare, atât de talentată, alături de Simona Halep? Puteam vorbi de unul dintre cele mai de succes grupuri din ultimii ani? Nu vom şti niciodată, dar nu este greu să ne imaginăm România în vârful tenisului mondial cu două dintre cele mai puternice jucătoare din istoria ţării, Simona Halep şi Sorana Cîrstea”.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More