Connect with us
Oficial! Cristiano Ronaldo s-a transferat la Juventus! Ce spune Real Madrid

Sport

Oficial! Cristiano Ronaldo s-a transferat la Juventus! Ce spune Real Madrid

Cristiano Ronaldo a devenit oficial jucătorul lui Juventus Torino. Clubul Real Madrid a emis un comunicat de presă în care confirmă despărțirea de jucătorul care a marcat cele mai multe goluri din istoria clubului.

„Real Madrid comunică faptul că, în răspuns la cererea expresă a lui Cristiano Ronaldo, a fost de acord cu transferul acestuia la Juventus Torino. 

Real Madrid vrea să-i mulțumească pe această cale unui jucător care a demonstrat de mai multe ori că este cel mai bun din lume și care a făcut parte din poate cea mai strălucită perioadă din istoria clubului nostru. 

Pe lângă trofeele câștigate în cei 9 ani petrecuți la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost un exemplu de dedicație, responsabilitate și talent.

El a devenit de asemenea cel mai bun golgheter din istoria lui Real, cu 451 de goluri în 438 de meciuri. În total, a cucerit 16 trofee, incluzând 4 Ligi ale Campionilor, trei dintre ele la rând.

În tricoul lui Real, a câştigat în plan individual 2 Baloane de Aur şi trei Ghete de Aur, pe lângă o serie de alte premii.

Pentru Real Madrid, Ronaldo va fi mereu un mare simbol şi un reper pentru generaţiile următoare. Real Madrid va fi mereu casa ta” au scris madrilenii pe site-ul oficial

Presa spaniolă scrie că Real Madrid ar fi primit 105 milioane în schimbul transferului, iar Cristiano Ronaldo va încasa anual un salariu de 30 de milioane de euro.

Clubul torinez a început deja să creeze tricouri imprimate cu numele lui Cristiano Ronaldo, care va purta și la „Bătrâna Doamnă” tot numărul 7.

Deocamdată, primele efecte ale transferului lui CR7 sunt cât se poate de vizibile. Juventus e cotată acum la 730 de milioane de euro. Acţiunile la bursă au crescut cu 16% în ultimele 30 de minute, de când era evident pentru toţi că mutarea e ca şi făcută.

Citește și: Pe cine ar vrea Real Madrid în locul lui Ronaldo!

Cristiano Ronaldo, scrisoare emoționantă după despărțirea de Real Madrid

Portughezul a transmis și un mesaj de adio pentru fanii clubului spaniol, prin intermediul unei scrisori publicare de site-ul clubului Real Madrid.

„Acești ani petrecuți la Real Madrid și în orașul Madrid au fost probabil cei mai fericiți din viața mea. Am doar sentimentele de recunoștință pentru acest club, aceste culori și pentru orașul Madrid.

Nu pot decât să le mulțumesc tuturor pentru dragostea și afecțiunea pe care le-am primit.

Cu toate astea, cred că a venit vremea pentru o nouă etapă în viața mea și acesta este motivul pentru care am cerut clubului să accepte oferta de transfer.

Asta am simțit și cer tuturor, în special fanilor Realului, să încerce să mă înțeleagă.

Ați fost absolut minunați în acești 9 ani. Au fost 9 ani unici.

A fost o perioadă încântătoare, plină de realizări dar și de multă muncă pentru că la Real Madrid cerințele sunt foarte mari. Știu însă că nu voi uita niciodată modul în care m-am simțit aici, a fost ceva unic.

Am avut niște colegi fabuloși atât pe teren cât și în afara lui. Am simțit căldura unui public incredibil și împreună am reușit să câștigăm 3 Ligi ale Campionilor la rând și 4 în 5 ani.

Alături de ei am câștigat și la nivelul individual 4 Baloane de Aur și 3 Ghete de Aur. Totul în perioada petrecută la acest club imens.

Real Madrid mi-a cucerit inima și acesta este motivul pentru care vreau să vă mulțumesc.

Mulțumesc clubului, președintelui, directorilor, colegilor, și tuturor tehnicienilor, doctorilor, fizioterapeuților și celor care au muncit ca să asigure bunul mers al lucrurilor până la cel mai mic detaliu.

Mulțumesc din suflet încă o dată fanilor și fotbalului spaniol în general. În acești 9 ani am avut ocazia să întâlnesc niște jucători fanstastici. Respectul și recunoștința mea tuturor.

Am reflectat mult la această decizie și am realizat că este timpul să încep un nou ciclu. Nu voi mai îmbrăca acest tricou, dar emblema lui Real Madrid și atmosfera de pe Santiago Bernabeu vor rămâne mereu în sufletul meu oriunde voi fi.

Mulțumesc tuturor și, bineînțeles, așa cum am spus prima dată când am pășit pe stadionul nostru acum 9 ani: Hala Madrid” este scrisoare lui Cristiano Ronaldo, publicată de Real Madrid pe site-ul oficial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top