Connect with us
Ceremonia de deschidere de la Olimpiada are loc in aceasta noapte, la ora 02.00 (ora Romaniei). Afla unde poti sa vezi deschiderea JO 2016 live video online

Sport

Olimpiada 2016 – Ceremonia de deschidere. Unde poti sa o vezi LIVE video ONLINE

Olimpiada 2016 ceremonia de deschidere

Jocurile Olimpice 2016 incep astazi la Rio de Janeiro cu o ceremonie de deschidere fastuoasa, care se va desfasura pe Stadionul Olimpic Maracana la ora 02.00 (Ora Romaniei – n.r).

In programul ceremoniei cuprinde un spectacol in regia Fernando Meirelles, Daniela Thomas  si Andrucha Waddington. Show-ul va avea in frunte mai multe cantarete braziliene de toate varstele, de la 79 pana la 11 ani!

Spectacolul va dura patru ore si nu va lipsi o calatorie in etapele care au marcat istoria locala, colonizarea portugheza, evocarea sclaviei sau zborul pionierului aviatiei Alberto Santos-Dumont, la inceputul secolului XX.

Pana acum, nu se stie cine va aprinde flacara olimpica pe Maracaana, dar favoriti sunt Pele si fostul tenismen Gustavo Kuerten. Se estimeaza ca in jur de trei miliarde de oameni de pe intreg mapamondul vor urmari ceremonia de deschide a Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.

Olimpiada 2016 Ceremonia de deschidere

Este Olimpiada cu numarul 31, iar peste 10.000 de sportivi din 206 tari vor lua parte la aceasta competitie. Sportivii se vor intrece in cadrul a 306 probe, la 28 de discipline sportive, pana in data de 21 august. La JO 2016 au fost (re)introduse rugby-ul in sapte si golful.

Olimpiada de la Rio a fost precedata de o serie de scandaluri de mare amploare. Primul, scandalul de dopaj institutionalizat din Rusia, in urma caruia lotul olimpic al acestei tari a fost decimat si a fost la un pas de a fi exclus din competitie. Al doilea este cel legat de virusul Zika. Mai multi sportivi, printre care si Simona Halep si-au declinat participarea la JO 2016 Rio de Janeiro de teama acestui virus.

Citeste si: JO 2016. Lista cu sportivii romani care merg la Olimpiada de la Rio

Nu in ultimul rand, criza economica pe care o traverseaza Brazilia si probleme de securitate au ridicat temeri cu privire la desfasurarea in bune conditii a Olimpiadei. Totodata, mai multi participanti s-au plans de conditiile deplorabile in care s-ar afla satul olimpic.

La Olimpiada din 2016 va participa, in premiera, o delegatie a refugiatilor, formata din zece sportivi. Cele mai mari delegatii sunt cele din SUA (554 de sportivi), Brazilia (465 sportivi) si Germania (425 sportivi).

Romania va fi reprezentata de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 sporturi. Portdrapelul delegatiei noastre va fi gimnasta Catalina Ponor, tripla campioana olimpica in 2004, la Atena.

Ceremonia de deschidere a JO 2016 va fi transmisa in direct la TV de TVR 1 . Poate fi urmarita live video online si pe tvrplus.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top