Connect with us
Olympique Marseille - Atletico Madrid Scor Live - Finala Europa League

Sport

Rezumat VIDEO! Marseille – Atletico Madrid Scor final 0-3 – Finala Europa League.

Marseille Atletico Madrid Scor final 0-3.  Olympique Marseille și Atletico Madrid s-au întâlnit miercuri, 16 mai, în finala Europa League. Rezultatul a fost de partea madrilenilor care au cucerit a treia Ligă Europa din istoria lor.

Atletico Madrid a câștigat finala Europa League pentru a treia oară în istoria acestui campionat. După 6 ani, Atletico obține din nou acest trofeu. Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Griezmann. Festivitatea de premiere a avut loc. Atletico pleacă în Spania cu trofeul.

Festivitatea de premiere. Altetico Madrid își primește trofeul! Marseille – Atletico Madrid Scor 0-3

Festivitatea de premiere.

Rezumat video – Marseille VS Altletico Madrid – SCOR 0-3

MIN 92 – Fluierul de final! Atletico câștigă cu scorul de 0-3. Marseille este umilită la ea acasă. Finala Europa League a fost transmisă de ProTV. Vezi AICI rezumatul video.

Min 89 – Atletico înscrie din nou în poarta Marseille! Umilință în Franța! Min. 89 – GOOOOOL, 3-0 Atletico! Căpitanul Gabi a consfinţit victoria spaniolilor, la capătul unei acţiuni superbe, cu un şut la colţul lung.

Min. 81 – Ocazie Marseille! Abia intrat pe teren, Mitroglou a avut şansa de a relansa finala. Însă mingea pe care grecul a trimis-o cu capul a lovit bara porţii lui Oblak. Probleme de securitate pe Lyon, fanii Marseille au intrat pe teren cu obiecte interzise.

Min 77 – Mai sunt doar câteva minute până la finalul de meci. Atletico scrie istorie în această seară. Scorul Marseille VS Atletico este 0-2.

Griezmann este de departe omul meciului, dar și a finalei Europa League. #Griezmann a intrat în istorie în această seară. A devenit primul francez care reuşeşte o „dublă” într-o finală europeană. Mai mult decât atât, e primul fotbalist francez care înscrie împotriva unei echipe din propria ţară într-un ultim act pe continent.

Min. 70 – Atletico Madrid controlează fără probleme meciul în această perioadă. Echipa lui Diego Simeone nu dă semne că are cum să piardă această finală. Ba chiar a irosit alte şanse de a duce scorul la 3-0. Francezii sunt resemnaţi.

MIN 49 – GOOOOL! Griezmann înscrie din nou! Scor Marseille – Atletico 0-2. Jucătorul care a fost refuzat de echipele din Franța, arată acum țării ce a pierdut. Griezmann a dublat avantajul spaniolilor, cu o execuţie de fineţe, scăriţă peste Mandanda, după o acţiune superbă a echipei lui Diego Simeone.

VIDEO. GOOOL! Atletico schimbă din nou scorul! Marseille VS Altetico SCOR 0-2 –

MIN 47 – Meciul a revenit. Marseille VS Atletico scor în acest moment 0-2.

Min 45 – Finalul primei reprize. Marseille – Atletico SCOR 0-1. Griezmann a deschis scorul în minutul 22. Vezi mai jos fazele meciului VIDEO.

MIN 33 – Dimitri Payet se accidentează și este nevoit să părăsească terenul.

Min. 32 – O nouă lovitură pentru Marseille. Căpitanul şi vedeta echipei, Payet, s-a accidentat şi nu a mai putut continua jocul. A ieşit în lacrimi şi consolat de conaţionalul său Griezmann. În locul său a intrat Maxime Lopez.

#De asemenea, de 17 ani, de la finala Ligii Campionilor dintre Bayern Munchen şi Valencia, câştigată de germani la loviturile de departajare, nu a mai pierdut o echipă din Spania un ultim act în Europa împotriva unui adversar din altă ţară.

MIN 21 – Atletico deschide scorul în finala cu Marseille. La primul șut pe poartă Griezmann marchează! Marseille VS Atletico Madrid SCOR 0-1. Griezmann a marcat cu o execuţie simplă, după o eroare incredibilă a lui Zambo Anguissa, care nu a putut controla o pasă banală primită de la Mandanda.

VIDEO – GOL. Marseille VS Atletico Madrid SCOR 0-1

Reluare. Atletico deschide scorul VIDEO

MIN 14 – Lovitură liberă pentru Atletico.

Min 12. Marseille ramane in atac insa sutul lui Sarr trece pe langa poarta

Actualizare, ora 21:57 – Probleme mari cu suporterii în minutul 9 al marelui meci din finala Europa League. Suporterii echipei Marseille au fost săltați de jandarmi.

Min. 4 – Ocazie Marseille! Contraatac extraordinar al echipei lui Rudi Garcia, cu Thauvin şi Payet în prim-plan. Acesta din urmă i-a pasat splendid lui Germain, care a tras defectuos, peste poarta lui Oblak.

Vezi aici LIVESCORE la finala Europa League: Olympique Marseille – Atletico Madrid!

Cele două echipe se întâlnesc în ultimul act al fostei Cupe UEFA, pe teren francez. Jucătorii lui OM merg pe terenul marii rivale de la Lyon în încercarea de a câștiga prima Europa League din istorie.

Francezii au avut mari emoții în semifinale, obținând calificarea grație unui gol marcat în prelungiri, la scorul de 2-0 pentru Red Bull Salzburg. Astfel, băieții lui Rudi Garcia au obținut calificarea, cu un scor general de 3-2, ei fiind victorioși pe teren propriu cu rezultatul de 2-0.

De cealaltă parte, Atletico Madrid a învins-o cu scorul de 1-0 pe teren propriu pe Arsenal Londra, după ce în tur a obținut un egal eroic, 1-1, jucând în zece oameni încă din minutul 10.

Elevii lui Diego Simeone sunt la a treia finală de Europa League disputată. Ei au câtigat precedentele finale în care au fost angrenați, în 2010 cu Fulham, și în 2012 cu Bilbao, la București.

Marseille Atletico Madrid Scor Live – Ce spune statistica

Nicio echipă franceză nu a câştigat competiţia până acum, dar OM a jucat finala din 1999, fiind învinsă cu 3-0 de Parma, şi în 2004, eşec cu Valencia (0-2).

Pentru Atletico va fi a doua sa finală la Lyon, după ce a pierdut cu 0-3 în 1986 în faţa formaţiei Dinamo Kiev, în Cupa Cupelor, însă pe Stade Gerland, finala de miercuri având loc pe arena din Parc Olympique Lyonnais (Stade de Lyon).

Marseille a câştigat opt din cele nouă meciuri jucate acasă în acest sezon european, dar numai unul departe de Stade Velodrome, 2-1 cu Athletic Bilbao.

Marseille s-a impus în doar patru partide din cele 15 jucate în cupele europene contra formaţiilor spaniole, două venind în această stagiune, cu Bilbao (3-1 şi 2-1).

Atletico a jucat 12 partide cu echipele franceze în competiţii UEFA. Singura înfrângere a venit în 2000, 2-4 în Cupa UEFA cu Lens, madrilenii părăsind competiţia după 2-2 în prima manşă.

Atletico nu a mai învins o echipă în Hexagon din septembrie 1961, 3-2 pe terenul formaţiei Sedan, în primul tur din Cupa Cupelor, cucerind trofeul la finalul sezonului.

Totuşi, madrilenii au cucerit Supercupele din 2010 şi 2012 la Monte Carlo, după 2-0 cu Internazionale Milano şi 4-1 cu Chelsea.

Sevilla este echipa cu cele mai multe trofee câştigate, cinci, dintre care ultimele trei consecutiv. Juventus, Inter Milano şi Liverpool au câştigat de câte trei ori competiţia.

Spania are cele mai multe trofee în această competiţie europeană intercluburi – 15 (inclusiv în Cupa Oraşelor Târguri), urmată de Anglia (12), Italia (10), Germania (6), Olanda (4), în vreme ce Portugalia are 2, la fel ca şi Rusia şi Suedia.

Iugoslavia, Ungaria, Turcia, Belgia şi Ucraina (Şahtior Doneţk) au câte un trofeu.

Câștigătoarele Europa League

2009-2010 Atletico Madrid – Fulham 2-1, după prelungiri (Hamburg).

2010-2011 FC Porto – Sporting Braga 1-0 (Dublin).

2011-2012 Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-0 (Bucureşti).

2012-2013 Chelsea Londra – Benfica Lisabona 2-1 (Londra – Wembley).

2013-2014 Sevilla – Benfica Lisabona 0-0, după prelungiri; 4-2 la loviturile de departajare (Torino).

2014-2015 Sevilla – Dnepr Dnepropetrovsk 3-2 (Varşovia).

2015-2016 Sevilla – Liverpool 3-1 (Basel).

2016-2017 Ajax Amsterdam – Manchester United 0-2 (Stockholm).

2017-2018 Olympique Marseille – Atletico Madrid (Lyon).

Olympique Marseille – Atletico Madrid: Echipe probabile de start

Olympique:Marseille (4-2-3-1): Pele; Sarr, Rami, Gustavo, Amavi; Lopez, Sanson; Thauvin, Ocampos, Payet; Germain

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak; Juanfran, Godin, Savic, Luis; Correa, Gabi, Saul, Koke, Costa, Griezmann

Meciul va fi arbitrat de centralul olandez Bjorn Kuipers. Acesta va fi ajutat de asistenții Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (ambii din Olanda).

Partida Olympique Marseille – Atletico Madrid este transmis în direct de Telekom Sport 1 și Pro TV, de la ora 21:45. Huff.ro vă va ține la curent cu rezultatul live al meciului din această seară și vă va prezenta rezumatul video al partidei.

Citește și: REZUMAT VIDEO. Arsenal – Atletico Madrid Scor 1-1 LIVE TEXT. Marseille – RB Salzburg 2-0 – Rezultate

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top