Connect with us
Patru românce, pe lista capilor de serie la BRD Bucharest Open

Sport

Patru românce, pe lista capilor de serie la BRD Bucharest Open

Vești bune pentru patru jucătoare românce! Nu mai puţin de patru jucătoare române sunt capi de serie la turneul de tenis BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, care va debuta luni la Arenele BNR din Capitală: Mihaela Buzărnescu e a doua

favorită, Irina Begu, deţinătoarea titlului, este a treia favorită, Sorana Cîrstea a fost desemnată cap de serie numărul cinci, iar Ana Bogdan este cap de serie numărul şase.

În total opt românce se află pe tabloul principal de simplu, dintre care trei sunt beneficiare ale unor wild carduri, Andreea Roşca, Gabriela Ruse şi Miriam Bulgaru, iar cealaltă este Alexandra Dulgheru.

În primul tur, Begu (27 ani, 36 WTA), campioana de anul trecut, o va înfrunta pe Ons Jabeur (Tunisia), o jucătoare de 23 de ani, aflată pe locul 130 în lume.

Buzărnescu (30 ani, 28 WTA), a doua favorită, va juca în prima rundă contra unei adversare din Muntenegru, Danka Kovinic (23 ani, 117 WTA). Mihaela s-a impus în ambele dueluri cu Kovinic, în 2010 în optimi la Podgorica (ITF, 25.000 dolari), cu 6-3, 6-1, şi anul trecut, la Hodmezovasarhely (Ungaria, 60.000 dolari), în finală, cu 6-2, 6-1.

Sorana Cîrstea (28 ani, 51 WTA) va primi replica unei jucătoare venite din calificări, iar Ana Bogdan (25 ani, 59 WTA) va avea un meci foarte dificil cu Anna-Karolina Schmiedlova (Slovacia), şi ea fostă campioană la Bucureşti, în 2015. Schmiedlova (23 ani, 89 WTA) s-a impus în singurul meci direct, anul acesta, în semifinale la Bogota, cu 6-3, 6-2.

Citește și: Simona Halep lider absolut! A 35-a săptămână în fruntea clasamentului WTA

Care este principala favorită

Alexandra Dulgheru (29 ani, 141 WTA) va avea şi ea un meci greu, cu franţuzoaica Pauline Parmentier (32 ani, 63 WTA), cap de serie numărul opt. Parmentier a câştigat ambele confruntări, în 2014, la Baku, în primul tur, cu 6-4, 6-1, şi anul trecut la Poitiers (ITF, 100.000 dolari), cu 6-2, 6-2.

Roşca (19 ani, 258 WTA) a întâlni o adversară venită din calificări, Ruse (20 ani, 195 WTA) va fi nevoită să înfrunte un cap de serie (7), slovena Polona Hercog (27 ani, 64 WTA), iar Miriam Bulgaru (19 ani, 437 WTA) o va înfrunta pe chinezoaica Yafan Wang (24 ani, 84 WTA).

Letona Anastasija Sevastova este principala favorită, finalista de acum doi ani urmând să joace în primul tur cu Dalila Jakupovic (Slovenia).

Tabloul principal de simplu:

Anastasija Sevastova (Letonia/N.1) – Dalila Jakupovic (Slovenia)
Mariana Duque-Marino (Columbia) – Arantxa Rus (Olanda)
Ysaline Bonaventure (Belgia) – Maryna Zanevska (Belgia)
Jucătoare venită din calificări – Sorana Cîrstea (România/N.5)
Irina Begu (România/N.3) – Ons Jabeur (Tunisia)
Vera Zvonareva (Rusia) – Ekaterina Alexandrova (Rusia)
Viktoria Tomova (Bulgaria) – Jucătoare venită din calificări
Elena-Gabriela Ruse (România) – Polona Hercog (Slovenia/N.7)
Ana Bogdan (România/N.6) – Anna-Karolina Schmiedlova (Slovacia)
Laura Siegemund (Germania) – Jasmine Paolini (Italia)
Jucătoare venită din calificări – Andreea Roşca (România)
Jucătoare venită din calificări – Petra Martic (Croaţia/N.4)
Pauline Parmentier (Franţa/N.8) – Alexandra Dulgheru (România)
Miriam Bulgaru (România) – Yafan Wang (China)
Tamara Zidansek (Slovenia) – Rebecca Peterson (Suedia)
Danka Kovinic (Muntenegru) – Mihaela Buzărnescu (România/N.2)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top