Connect with us
Pericol pentru Simona Halep. Maria Șarapova a învins-o pe Wozniacki la Australian Open

Sport

Pericol pentru Simona Halep. Maria Șarapova a învins-o pe Wozniacki la Australian Open

Jucătoarea daneză de tenis Caroline Wozniacki, deţinătoarea titlului, a fost eliminată de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, de către rusoaica Maria Şarapova, care s-a impus, vineri, la Melbourne, cu 6-4, 4-6, 6-3, într-un meci din runda a treia.

Şarapova, care are cinci titluri de Mare Şlem în palmares, l-a cucerit pe ultimul în 2014, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep. Wozniacki a câştigat singurul său titlu în 2018, la Melbourne, după o finală cu Simona Halep.

Maria Şarapova (31 ani) a fost mai agresivă şi a reuşit 37 de mingi direct câştigătoare în acest meci, faţă de doar 10 ale danezei. Pentru rusoaică a fost prima sa victorie în faţa unei adversare din top 5 după un an şi jumătate.

Precedenta a fost în 2017 la US Open, în faţa Simonei Halep, pe atunci numărul doi mondial. Wozniacki riscă să iasă din top 10 după această eliminare.

Şarapova, campioană la Melbourne în 2008, va juca în optimi cu australianca Ashleigh Barty (numărul 15 mondial), una dintre cele mai în formă jucătoare în acest debut de an. Barty a trecut vineri de grecoaica Maria Sakkari, cu 7-5, 6-1.

Citește și: Simona Halep – Sofia Kenin scor 6-3, 6-7, 6-4 la Australian Open

Irina Bara și Monica Niculescu, în optimile de finală la dublu

Perechea română Irina Maria Bara/Monica Niculescu s-a calificat, vineri, la Melbourne, în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis Australian Open.

Româncele au câștigat cu 6-4, 7-6 (10-8) în faţa favoritelor numărul şase, Lucie Hradecka (Cehia)/Ekaterina Makarova (Rusia).

Româncele s-au impus după două ore şi 3 minute de joc.

În primul set fiecare cuplu şi-a făcut serviciul până la 5-4 pentru românce, care au forţat şi au reuşit să încline balanţa pe final, câştigând cu 6-4.

În actul secund, Bara şi Niculescu s-au desprins la 3-1, dar apoi situaţia s-a răsturnat şi perechea Hradecka/Makarova a condus cu 5-3.

Au urmat trei ghemuri la rând ale româncelor, iar apoi setul a ajuns în tiebreak. Bara şi Niculescu au condus cu 5-0 şi 6-3, iar conturile păreau încheiate.

Hradecka şi partenera sa au revenit spectaculos, salvând patru mingi de meci, apoi au ratat una, la 8-7, dar în cele din urmă Bara şi Niculescu s-au impus cu 10-8.

Diferenţa s-a făcut la punctele de pe serviciul al doilea, româncele fiind superioare (59%-46%), în timp ce la primul serviciu procentajul a fost egal, 64%-64%. Învinsele au avut superioritate la capitolul winners, 27-19, dar au comis şi mai multe erori neforţate, 12-2.

Bara şi Niculescu şi-au asigurat un cec de 55.000 de dolari şi 240 de puncte WTA la dublu, următoarele adversare fiind învingătoarele din meciul Margarita Gasparian (Rusia)/Daria Gavrilova (Australia) – Raquel Atawo (SUA)/Katarina Srebotnik (Slovenia/N.9).

Tot vineri, în turul al doilea la dublu feminin, Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko vor înfrunta favoritele numărul cinci, Andreja Klepac (Slovenia)/Maria Jose Martinez Sanchez (Spania).

Sâmbătă, în aceeaşi fază, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, favoritele numărul 10, vor juca împotriva perechii Alize Cornet (Franţa)/Petra Martic (Croaţia).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top