Connect with us
Prima reacție a Simonei Halep, după caricatura celor de la Charlie Hebdo. Ce spune Ambasada Franței

Sport

Prima reacție a Simonei Halep, după caricatura celor de la Charlie Hebdo. Ce spune Ambasada Franței

La doar o zi de la caricatura de la Charlie Hebdo legată de Simona Halep, ambasada Franței în România a vorbit despre acest subiect care a pus pe jar o țară întreagă.

Publicația de satiră Charlie Hebdo a publicat joi o caricatură cu Simona Halep, care striga: „Fiare vechi, fiare vechi”.

Libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamenate, dar cariatura cu Simona Halep nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze, se arată într-o declaraţie a Ambasadorului Franţei în România, Michèle Ramis.

Citește și: Anca Lungu, mai nou sabilită în Franța, a cerut părerea francezilor legată de caricatura cu Simona Halep. ”Critică în special…”

„Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franţei care vede în ea un simbol frumos şi puternic, cu numai câteva luni înainte deschiderea Sezonului România-Franţa.

Citește și: Simona Halep, ironizată de Charlie Hebdo: „Fier vechi, fier vechi“

Acest Sezon ne va permite să reînnoim şi să consolidăm legăturile dintre România şi Franţa în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare şi libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze.

Această publicaţie nu îl angajează decât pe propriul său autor şi nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze„, se arată în mesajul transmis de ambasadoarea Franţei, Michèle Ramis, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ce spune Simona Halep despre caricatură

La rândul său, Simona Halep a vorbit despre acest subiect. Liderul WTA a fost prezent, vineri, la „Halep Challenge”, o competiţie de hochei care se desfăşoară la patinoarul din Otopeni și a vorbit despre acest subiect sensibil.

„Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta”, a declarat Simona Halep, întrebată ce părere are despre caricatura publicată în revista „Charlie Hebdo”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top