Connect with us
Răsturnare de situație: Simona Halep ar putea participa US Open 2020!

Sport

Răsturnare de situație: Simona Halep ar putea participa US Open 2020!

Primul turneu de Mare Șlem care se va desfășura în acest an este destul de controversat. Mai mulți sportivi, printre care și Novak Djokovic, s-au plâns de măsurile luate de organizatori, care nu le permit concurenților să aibă mai mult de o persoană în staff pe parcursul turneului care se va desfășura între 31 august și 13 septembrie. Pe lângă problema pandemiei, Nick Kyrgios s-a declarat îngrijorat și de manifestațiile care au izbucnit în Statele Unite ale Americii după uciderea lui George Floyd.

Vocile nemulțumite nu au întârziat să apară nici în circuitul feminin, acolo unde Ashleigh Barty, numărul unu în clasamentul WTA, a anunțat că nu va participa la US Open, la fel ca și Jelena Ostapenko.

Același lucru l-a lăsat să se înțeleagă și Simona Halep, însă sportiva noastră s-a înscris la Openul American în data de 3 august, cu numai câteva minute înainte de închiderea listelor oficiale. Deși Halep a anunțat în urmă cu o lună de zile că își dorește să participe numai la turneele care se vor desfășura în Europa în anul 2020, sportiva noastră și-a lăsat o portiță deschisă pentru US Open.

EMBED https://twitter.com/OpenCourt/status/1290321985642397701

Înscrierea pe listă nu înseamnă neapărat și participarea, întrucât Simona poate să nu zboare în SUA, dar cel puțin, decizia ei ne indică faptul că încă se mai gândește la acest lucru. Sportiva noastră este cotată ca fiind favorita numărul 3 la câștigarea turneului conform cotelor publicate de casele de pariuri:

  1. Bianca Andreescu @ 8.50
  2. Serena Williams @ 9
  3. Simona Halep @ 12
  4. Naomi Osaka @ 12
  5. Karolina Pliskova @ 17
  6. Garbine Muguruza @ 19
  7. Petra Kvitova @ 21

Bineînțeles, cotele pentru câștigătoarele turneului se vor schimba până la începerea turneului, așa că cei care vor să profite de cotele bune ar trebui să-și deschidă un cont la pariuri online, dacă nu au deja unul. Însă dacă ești un parior de modă veche, care pariază în agenții, îți poți verifica biletul tău online, fără să mai fie nevoie să mergi în agenții, acolo unde trebuie să stai la coadă.

Principala favorită pentru ediția din acest an este campioana en-titre, Bianca Andreescu, fiind urmată de finalista de anul trecut, Serena Williams. Faptul că Serena Williams este considerată ca fiind favorita numărul 2 poate să pară un pic straniu, în condițiile americanca va împlini vârsta de 39 de ani la mai puțin de două săptămâni după încheierea turneului. Chiar dacă are 6 titluri la US Open în palmares, Williams nu s-a mai impus în Marele Șlem al țării sale natale din 2014.

Canadiano-românca Bianca Andreescu a avut un an 2019 marcat de accidentări, pierzând ultimele 3 meciuri din 2019, dintre care unul în fața Simonei Halep. În 2020, tot din cauza accidentărilor, nu a disputat încă nici un meci oficial, spre deosebire de Simona Halep, care a jucat 12 partide în acest an înainte de întreruperea sporturilor din cauza pandemiei.

Și cum nici Naomi Osaka nu a avut un start de sezon grozav, fiind eliminată din turul 3 la Australian Open, vedem care sunt motivele pentru care Simona Halep ar putea să ia în calcul participarea la acest turneu de Mare Șlem, pe care are șanse mari să-l câștige.

Pe lângă asta, reapariția unor focare de coronavirus în Spania ar putea să-l determine pe Ion Țiriac să anuleze Madrid Open 2020, a fost reprogramat pentru perioada 12 – 20 septembrie, lucru subliniat de jurnaliștii din peninsulă. Așadar, acesta este un motiv în plus pentru ca Halep să se reorienteze către US Open.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top