Connect with us

Sport

Rezultate extraordinare la Campionatele Europene de Haltere! Românii au obținut 18 medalii

Sportivul Răzvan Martin a câştigat, joi seara, medalia de aur la smuls (158 kg), categoria 77 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani.

Martin a intrat în concurs la 155 de kilograme, dar a ratat a doua încercare la 158 kg. La cea de-a treia însă a reuşit să ridice 158 de kilograme asigurându-şi aurul. Ultimul intrat în concurs, albanezul Daniel Godelli, a ratat de trei ori la 159 kg şi s-a clasat pe ultimul loc.

Medaliile de argint şi bronz au fost câştigate de Andres Mata (Spania), cu 157 kg, respectiv Ritvars Suharevs (Letonia), cu 156 kg.

România a ajuns la 18 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş – trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu – două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie – două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu – argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu – bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu – argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma – trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa – argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin – aur (smuls) la 77 kg.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie – 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Ciocniri puternice ale fanilor echipei Olympiakos Pireu cu forțele de ordine! Ce vor suporterii

Aproximativ 200 de fani ai echipei de fotbal Olympiakos s-au ciocnit cu forţele de ordine când au încercat să blocheze perimetrul din jurul unui hotel din sudul Atenei.

Acolo, ministrul de finanţe, Euclid Tsakalotos, a ţinut un discurs care i-a nemulţumit pe suporterii grupării din Pireu.

Protestatarii, aflaţi la câteva sute de metri de hotel, au dat foc la pubele de gunoaie şi la alte obiecte. De asemenea, au  încercat să oprească circulaţia pe străzile din jurul hotelului. Au atacat cu pietre forţele de ordine care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Fanii scandau ”Statul nu este primul-ministru, statul este Olympiakos’‘.

Într-un final, forţele de ordine au reuşit să-i disperseze pe protestatari şi să restabilească ordinea.

Luna trecută, Liga greacă de fotbal a retras trei puncte clubului Olympiakos din cauza invadării terenului de joc de către suporterii săi din Pireu, după înfrângerea suferită în faţa lui AEK Atena (2-1) în etapa a 20-a.

Clubul de şapte ori campion al Greciei a primit şi o amendă de 90.000 euro.

Proprietarul clubului este acuzat de trafic de droguri

Potrivit unei relatări BBC, proprietarul cluburilor de fotbal Nottingham Forest (Anglia) şi Olympiakos Pireu, Evangelos Marinakis, este acuzat de trafic de droguri în Grecia.

Un procuror grec a declarat că magnatul, în vârstă de 50 de ani, se confruntă cu „acuzaţii foarte grave”.

Evangelos Marinakis şi trei dintre asociaţii săi sunt urmăriţi penal pentru trafic de droguri. După ce, potrivit unor rapoarte greceşti, ar fi transportat, în 2014, cu navele pe care le deţin, nu mai puţin de 2,1 tone heroină.

Marinakis a declarat pentru site-ul echipei Olympiakos:

„Acuzaţiile care mi se aduc sunt produsul unui complot şi nu au nimic de-a face cu adevărul”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top