Roger Federer după eliminarea de la Wimbledon: „Obiectivul este să revin anul viitor”

12.07.2018
Roger Federer după eliminarea de la Wimbledon: „Obiectivul este să revin anul viitor”

Momente grele. Tenismanul elveţian Roger Federer, deţinătorul titlului, a declarat că speră să revină anul viitor la Wimbledon, după înfrângerea suferită de numărul doi mondial miercuri, în sferturile de finală, în faţa sud-africanului Kevin Anderson.

„El a jucat foarte bine, dar eu cred că nu l-am presat suficient. De aceea nu meritam să câştig”, a explicat campionul elveţian, în vârstă de 36 de ani, învins în cinci seturi, 2-6, 6-7 (5-7), 7-5, 6-4, 13-11, după un meci de 4 ore şi 17 minute, de numărul 8 mondial.

„Nu sunt însă surprins. Îl văzusem deja pe Kevin jucând foarte bine pe fundul terenului. Nu am reuşit să mă impun la schimbul de mingi. Dar mai ales după al treilea set, acest lucru nu a funcţionat.

După primul set, mă simţeam la sută la sută. Dar apoi a fost dificil să-l surprind, pentru că loveşte foarte tare mingea. Sunt un pic decepţionat, dar este normal după aproape cinci ore.

Înfrângerea nu este o cădere pentru mental. Nu o consider aşa. În general, ea te ajută să joci un turneu imediat după o înfrângere ca aceasta”, a mai spus Federer.

„Acum vreau să petrec un timp cu familia, cu copiii. Nu ştiu cât timp mă voi gândi la această înfrângere, îmi poate lua mai mult timp sau o jumătate de oră. Obiectivul este desigur să revin anul viitor”, a conchis Roger Federer.

Turneul de la Wimbledon – Nadal, bucuros că a „supravieţuit” în faţa lui Del Potro

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a declarat bucuros că a reuşit să se califice în semifinalele turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, la capătul celui mai disputat meci de la actuala ediţie a competiţiei londoneze, pe care l-a câştigat în cinci seturi, 7-5, 6-7, 4-6, 6-4, 6-4, în faţa argentinianului Juan Martin Del Potro.

„A fost un meci plin de emoţii, cu un tenis de mare calitate, mai ales în cel de-al cincilea set. Îmi pare rău pentru Martin, este un jucător incredibil, un adversar incredibil şi merita, într-un fel, să câştige la rândul său.

Este un sentiment minunat să ajungi în semifinale la Wimbledon. Am fost neliniştit, desigur, după ce am pierdut cel de-al doilea set. Conduceam cu 6-3 în tiebreak şi am făcut o mare eroare, cu acea dublă greşeală, iar meciul s-a schimbat.

Însă mi-am putut ridica nivelul de joc în seturile 4 şi 5. În ultimul set, Del Potro a fost uriaş, a fost foarte greu de oprit. Sunt fericit că am supravieţuit tuturor acelor puncte importante pe care nu trebuia să le pierd”, a declarat Nadal.

Spaniolul îl va înfrunta vineri, în semifinale, pe vechiul său rival Novak Djokovic, sârbul având un uşor avantaj în duelurile directe cu ibericul (26 la 25).

„Împotriva lui Djokovic va trebui, desigur, să joc foarte bine. Este cel mai complet jucător pe care l-am văzut vreodată. L-am urmărit şi aici, unde a jucat cu adevărat foarte bine”, a precizat el.

Citește și: Wimbledon: Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu, învinse în sferturile probei feminine de dublu

În privinţa eliminării surprinzătoare a principalului favorit, elveţianul Roger Federer, care spera să câştige pentru a noua oară trofeul la Wimbledon, Rafael Nadal a supus:

„Este o realitate, a fost eliminat. Este imposibil să câştigi tot timpul, chiar şi pentru el. Să pierzi după ce conduci cu 2-0 la seturi şi ai o minge de meci… Este o zi dificilă pentru el, însă astfel de lucruri se întâmplă uneori în tenis şi, mai ales, pe iarbă”.