Connect with us
Roger Federer îşi apăra titlul la Cupa Hopman!

Sport

Roger Federer îşi apăra titlul la Cupa Hopman!

Pregătit să își apare titlul! Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul doi mondial, a anunţat că îşi va apăra titlul la Cupa Hopman, competiţia pe echipe naţionale mixte, pe care a câştigat-o anul acesta, alături de compatrioata sa Belinda Bencic, informează agenţia Reuters.

Campionul din Ţara Cantoanelor, deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (20), consideră că evenimentul de la Perth reprezintă cel mai bun mod de pregătire în vederea Openului Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului, programat în luna ianuarie.

Federer a câştigat ultimele două titluri la Australian Open, după ce a luat parte la Cupa Hopman, care va debuta în oraşul australian Perth pe 29 decembrie.

„Cu siguranţă, Cupa Hopman reprezintă pregătirea perfectă pentru Australian Open şi am lucrat foarte bine în ultimii doi ani, aşa că abia aştept să revin„, a declarat elveţianul.

Federer şi Bencic îşi vor avea alături la Cupa Hopman pe finaliştii ediţiei trecute, germanii Angelique Kerber şi Alexander Zverev, ultimul fiind unul dintre cei mai promiţători jucători din „noul val” al tenisului masculin, aflat pe locul al treilea în clasamentul ATP.

Citește și: Roger Federer a fost eliminat din Turneul de Tenis de la Stuttgart

Roger Federer, pentru a 12-a oară în finala turneului ATP pe iarbă de la Halle

Tenismanul elveţian Roger Federer s-a calificat pentru a 12-a oară în finala turneului ATP pe iarbă de la Halle (Germania), după ce l-a învins pe americanul Denis Kudla cu 7-6 (1), 7-5, relatează EFE.

Kudla, 25 ani, a jucat prima lui semifinală din circuitul ATP, în timp ce Federer a câştigat al 20-lea meci consecutiv pe iarbă, începând cu titlul de anul trecut de la Halle. Palmaresul elveţianului pe iarbă este acum de 172 victorii şi 24 înfrângeri.

Dacă va câştiga pentru a 10-a oară titlul la Halle, Federer îşi va sigura poziţia de nr. 1 mondial şi săptămâna viitoare.

Citește și: Federer l-a învins pe Nadal și a câștigat Australian Open

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top