Connect with us
Romania a reusit sa obtina medalia de bronz la canotaj (barca 8+1 feminin). Este cea de-a patra medalie pentru tara noastra la Olimpiada de la Rio 2016.

Sport

JO RIO 2016: Romania a luat medalia de bronz la CANOTAJ!

Echipajul Romaniei de barca 8+1 a reusit sa obtina bronzul olimpic la canotaj. Romancele si-au revenit incredibil spre finalul cursei si au ratat pe putin castigarea medaliei de argint, care a revenit Marii Britanii. Statele Unite ale Americii au castigat proba.

Medalia de bronz cucerita la canotaj este a patra pentru Romania la Olimpiada, dupa aurul obtinut de echipa feminina de spada, argintul luat de Florin Mergea si Horia Tecau la tenis si bronzul lui Gabriel Sancraian de la haltere.

In celelalte probe la care au concurat sportivii romani azi, Ancuta Bobocel s-a oprit in serii la 3.000 de metri obstacole, dupa ce a terminat pe locul 13 din 17 in cursa in care a alergat.

Elena Panturoiu si Cristina Bujin au ratat calificarea in finala probei de triplusalt, fiind in afara Top 12. Diseara,  Mihai Nistor intra in competitie la box (categoria +91 kg) in turul 1.

Pe de alta parte, Michael Phelps a ajuns la a 27-a medalie olimpica din istorie. Noutatea este ca americanul a fost invins in finala de tanarul  Joseph Schooling (Singapore) si a obtinut doar argintul. Totodata, Usain Bolt isi face debutul azi la Jocurile Olimpice de la Rio, urmand sa concureze in turul 1 la 100 de metri plat.

SUA conduc in clasamentul medaliilor, dupa sapte zile de concurs. Locurile 2 si 3 sunt ocupate de China si Japonia. Inaintea medaliei de bronz de azi, Romania era pe locul 23.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top