Connect with us

Sport

România vine acasă cu peste 12 medalii la Judo

România a avut un parcurs excepțional la Balcaniada de Judo din Bulgaria, obținând nu mai puțin de 6 medalii de aur, 4 de argint și 4 de bronz.

În a doua zi a Balcaniadei la Judo din Bulgaria, România a obţinut două medalii de aur, la 81 de kilograme băieţi şi 78 de kilograme fete, plus alte trei medalii de argint și două de bronz.

Ieri, judokanii români au obţinut patru medalii de aur, o medalie de argint şi două de bronz. Astfel, România a ajuns la un total de şase medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz, clasându-se detaşat pe locul întâi la naţiuni, urmată de Turcia, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Bulgaria, Muntenegu, Grecia, Albania și Macedonia.

”Putem spune că sportivii din Balcani ne-au învățat imnul, ceea ce reprezintă o bucurie. Ce se demonstrează: că România, sportul românesc și românii pot să fie performeri și au potențial. Am reușit aceste medalii având aproape cea mai mică bază de selecție din Europa, ceea ce întărește această performanță”, a declarat Cozmin Gușă, șeful Federației Române de Judo.

De asemenea, spune acesta, performanța din aceste zile ne mai spune că nu prea avem grijă în mod corespunzător de valorile noastre.

”Prea multe talente se risipesc din neglijență, prea multă muncă se risipește pentru că nu este valorificată corespunzător. La Seniori, tinerii nu mai sunt finanțați, nu mai sunt monitorizați suficient, centrele de excelență nu mai sunt administrate corespunzător. Victoria e mare nu doar la capitolul ‘imagine în Balcani’, dar și la capitolul consistenței. Ne-am întors cu coada între picioare de la Jocurile Olimpice de la Rio. Vom încerca să ne facem temele la judo, dar și la alte sporturi, dacă vrem să contăm la Tokyo. Sperăm ca și cu judo, și cu alte sporturi, să ne recâștigăm terenul pierdut”, a mai declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

Aur: 

Balasz Laszlo – 55 kg
Bors Laris – 60kg
Bodea Razvan – 73kg
Riciu Cleonia – 52kg
Baldean Teodor – 81kg
Mazilu Alexandra – 78kg

Argint:

Albu Alin – 60kg
Gusa Andrei – 81kg
Sarbulet Cristina – 78kg
Baicu Andrei – 100kg

Bronz:

Marin Lidia – 44kg
Covaciu Yasmina – 48kg
Preda Otilia – 63kg
Horvath Florisa – 70kg

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top