Connect with us
Rusia - Arabia Saudită, Scor Live - Meci de deschidere CM 2018

Sport

Rusia – Arabia Saudită, Scor Final 5-0 – Rezumat video

Rusia Arabia Saudită Scor final 5-0. Meciul de deschidere al CM 2018 a pus față în față țara gazdă, Rusia, și Arabia Saudită, într-un duel din grupa A.

Gazdele turneului s-au distrat cu adversarii lor, având un debut perfect, cu cinci goluri marcate. Denis Cheryshev, intrat în prima repriză după accidentarea lui Dzaghoev, a fost omul meciului, cu 2 reușite. Vedeți mai jos în articol toate fazele importante, rezumat video!

Minutul 90+4: Gol Rusia! Gol Golovin din lovitură liberă! Țara gazdă a avut un debut de senzație, câștigând fără emoții meciul de deschidere!

Minutul 90+1: Gol Rusia! Gol Cheryshev, care reușește o execuție superbă, cu un șut cu exteriorul din interiorul careului. Arabia Saudită este umilită încă din primul meci!


Minutul 71: Gol Rusia! Artem Dzyuba duce scorul la 3-0 cu o lovitură de cap din apropiere în colțul drept al plasei după cursa bună și centrarea lui Aleksandr Golovin.

Minutul 67: Ocazie Rusia! Portarul saudiților respinge o minge din picioare lui Smolov, după ce anterior blocase un șut al lui Cheryshev.

Minutul 63: Schimbări la ambele echipe: Daler Kuzyayev (Rusia) îl inlocuiește pe Aleksandr Samedov.

Fahad Mosaed Al Muwallad Al Harbi (Arabia Saudită) îl înlocuiește pe Abdullah Otayf .

Minutul 57: Ocazie Arabia Saudită! Mohammed Al Burayk pasează frumos în careu spre Taisir Al Jassim dar acesta nu reușește să ajungă la minge. Mingea a ieşit de pe teren şi este un aut de poartă pentru Rusia. A fost cea mai importantă ocazie a saudiților în acest meci.

Minutul 52: Șutul expediat de Samedov trece peste bara transversală, dar fără emoții pentru portarul arabilor.

Minutul 46: Repriza secundă a început cu lovitura de start a Rusiei.

Update: Prima repriză o găsește pe Rusia cu un avantaj confortabil, scor 2-0. Arabia Saudită nu a dat nicio emoție țării gazdă în primele 45 de minute.

Minutul 40: Gol Rusia, Gol Cheryshev! Atacantul înscrie superb cu un șut la colțul scurt după ce se distrează cu doi fundași saudiți, la capătul unui contraatac dus perfect.

Minutul 35: Rusia pornește pe un cotraatac, dar Smolov este blocat în ultima clipă de un fundaș saudit. Gazdele au cerut lovitură de pedeapsă, arbitrul a lăsat jocul să continue.

Minutul 23: Cheryshev îl înlocuiește pe Dzaghoev, care s-a accidentat. Ghinion pentru „Zbornaja”.

Minutul 20: O primă șansă pentru saudiți,  însă un un fundaș rus a trimis cu capul în corner din fața lui Al Sahlawi, care se afla în poziție excelentă.

Minutul 15: Ocazie pentru ruși! Abdullah Al Muaiouf are o intervenție extraordinară și respinge încercarea lui Alan Dzagoev (Rusia), care își creează spaţiu în interiorul careului şi trimite spre partea de sus a porții.

Minutul 12: Gol Rusia! Gol Yury Gazinsky! Mijlocașul rus înscrie primul gol al mondialului cu capul ca urmare a unui corner. Centrarea excelentă i-a apariținut lui Zobnin. Scorul este 1-0.

Minutul 10: Primele zece minute ale acestui meci nu au adus ocazii importante. Rușii sunt mai ofensivi, în timp ce arabii se apără aglomerat și încearcă jocul pe contraatac.

Minutul 3: Avem un început de meci în care Rusia se află la controlul partidei, impulsionată de sprijinul din tribune.

Update: S-a dat startul primului meci de la Campionatul Mondial de fotbal! Lovitura de începere a aparținut Arabiei Saudite.

Update: Înainte de acest meci, președintele rus Vladimir Putin a susținut un discurs întâmpinat cu ovații de publicul venit pe stadionul din Moscova.

Update: Avem echipele oficiale de start. Fanii ruși au umplut tribunele stadionului Luzhniki din Moscova, pentru a-și susține favoriții.

Rusia începe cu acest prim 11: Akinfeev – Fernandes, Kutepov, Ignasevich, Zirkov – Gazinsky, Zobnin – Samedov, Dzagoev, Golovin – Smolov

Saudiții vor juca în următoarea formulă: Al-Maiouf – Alburayk, Os. Hawsawi, Om. Hawsawi, Al-Shahrani – Otayf, Al-Dawsari, Al-Faraj, Al-Jassam – Al-Shehri, Al-Sahlawi

Stire initiala

Meciul este văzut de mulți drept cel mai slab meci de deschidere al unui turneu final, având în vedere că cele două selecționate se află pe cele mai joase locuri în clasamentul FIFA, dintre țările calificate la acest mondial.

Arabia Saudită ocupă locul 67, în timp ce Rusia vine abia pe locul 70. Cele două state sunt depășite de selecționate precum Panama, Maroc sau Iran.

Însă, în fața propriilor suporteri, Rusia este obligată să iasă din grupa A, din care mai fac parte Uruguay și Egipt. Țara lui Putin nu a mai avut performanțe notabile la Mondiale de la destrămarea URSS. Ultimele participări au fost dezamăgitoare.

În 2014,  „Zbornaja” revenea la o Cupă Mondială după ce le ratase pe cele din 2010 și 2006, dar nu a reușit să se califice dintr-o grupă accesibilă, cu Belgia, Algeria și Coreea de Sud.

De cealaltă parte, Arabia Saudită revine la un Campionat Mondial de fotbal, după o pauză de 12 ani. Reprezentativa din Orientul Mijlociu nu prea are performanțe demne de lăudat la o Cupă Mondială.

Saudiții au reușit să iasă din faza grupelor în anul 1994, când s-au oprit în optimi, chiar la prima lor participare la un turneu final.

Arabia Saudită deține și un record negativ, suferind cea mai drastică înfrângere din istoria modernă a Campionatelor Mondiale de fotbal, 0-8 într-un meci cu Germania de la CM 2002.

Lot Rusia la CM 2018

Portari: 

Igor Akinfeev (TSKA Moscova), Vladimir Gabulov (Club Brugge), Andrey Lunev (Zenit St Petersburg).

Fundaşi: 

Vladimir Granat, Fedor Kudryashov (ambii Rubin Kazan), Ilya Kutepov (Spartak Moscova), Andrey Semenov (Akhmat Grozny), Sergei Ignashevich, Mario Fernandes (ambii TSKA Moscova), Igor Smolnikov (Zenit St Petersburg).

Mijlocaşi: 

Yuri Gazinskiy (Krasnodar), Aleksandr Golovin, Alan Dzagoev (ambii TSKA Moscova), Aleksandr Erokhin, Yuri Zhirkov, Daler Kuzyaev (toti Zenit St Petersburg), Roman Zobnin, Alexsandr Samedov (ambii Spartak Moscova), Anton Miranchuk (Lokomotiv Moscova), Denis Cheryshev (Villarreal).

Atacanţi:

Artem Dzyuba (Arsenal Tula), Aleksey Miranchuk (Lokomotiv Moscova), Fedor Smolov (Krasnodar).

Lot Arabia Saudită la CM 2018

Portari: 

Abdullah al-Mayouf (Al Hilal), Yasser al-Mosaileem (Al Ahli), Mohammed al-Owais (Al Ahli)

Fundaşi: 

Mansour al-Harbi (Al Ahli), Yasser al-Shahrani (Al Hilal), Osama Hawsawi (Al Hilal), Omar Hawsawi (Al Nassr), Motaz Hawsawi (Al Ahli), Ali al-Bulayhi (Al Hilal), Mohammed al-Burayk (Al Hilal)

Mijlocaşi: 

Abdulla Otayf (Al Hilal), Salman al-Faraj (Al Hilal), Abdulmalik al-Khaibari (Al Hilal), Abdullah al-Khaibari (Al Shabab), Mohammed Kanno (Al Hilal), Hussein al-Moqahwi (Al Ahli), Taisir al Jassim (Al-Ahli), Hattan Bahebri (Al Shabab), Salem al-Dawsari (Al Hilal), Yahya al-Shehri (Al Nassr), Fahad al-Muwallad (Al Ittihad)

Atacanţi: 

Mohammed al-Sahlawi (Al Nassr), Mohannad Assiri (Al Ahli)

Rusia Arabia Saudită Scor Live. Echipe Probabile

Rusia: Akinfeev – Mario Fernandes, Ignasevici, Kudriasov, Jirkov – Zobnin, Kuziaev, Golovin, Samedov – Alexei Miranciuk, Smolov.

Selectioner: Stanislav Cercesov.

Arabia Saudita: Abdullah Al-Muaiouf – Al Shahrani, Omar Hawsawi, Osama Hawsawi, Mansour Al-Harbi -Yahia Al Shehri, Salman Al Faraj, Salem Al-Dawsari, Abdulmalek Al Khaibri, Hussain Al-Moqahwi – Mohamed Al Sahlawi.

Selectioner: Juan Antonio Pizzi.

Arbitrul acestei partide va fi argentinianul Nestor Pitana. El va fi ajutat de compatrioții Juan Pablo Bellati și Hernan Maidana la cele două tușe.

Arbitrajul video (VAR) va fi asigurat de Massimiliano Irrati din Italia, Mauro Vigliano din Argentina, Carlos Astroza din Chile și Daniele Orsato din Italia.

Meciul dintre Rusia și Arabia Saudită începe joi, 14 iunie, de la ora 18.00, pe stadionul Luzhniki din Moscova. Partida este televizată de TVR 1 și TVR HD. Huff.ro vă ține la curent cu scorul live al meciului și vă oferă rezumatul video.

Citește și: CM 2018: Cum se va folosi VAR, sistemul de arbitraj video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top