Connect with us
S-a trezit din comă și vorbea fluent franceza. Povestea fotbalistului care credea după accident că are 10 ani

Sport

S-a trezit din comă și vorbea fluent franceza. Povestea fotbalistului care credea după accident că are 10 ani

Fotbalistul Rory Curtis, în vârstă de 29 de ani, fost junior al lui Manchester United, a fost protagonistul unuia dintre cele mai bizare cazuri medicale din ultima vreme. În urmă cu 8 ani, a fost implicat într-un accident rutier, care avea să îl aducă într-o stare gravă. Atunci, acesta a trăit clipe cumplite și a avut parte de transformări majore, ajungând chiar să nu se recunoască în oglindă sau să își știe vârsta reală.

S-a trezit din comă și vorbea fluent franceza. Povestea fotbalistului care credea după accident că are 10 ani

Rory Curtis a fost victima unui accident rutier grav. În urma acestuia, a intrat în comă indusă, stare în care s-a aflat timp de 6 zile, în urma unei hemoragii cerebrale și a unor leziuni difuze. După ce s-a trezit din comă, acesta a șocat pe toată lumea: vorbea fluent limba franceză. Acest lucru a determinat-o pe asistenta care îl îngrijea să-i întrebe familia dacă este de origine franceză. El studiase această limbă cu mulți ani în urmă, însă o uitase. După prima conversație cu cei din jur, a încetat din nou să mai vorbească franceză.

„După acel moment în care am început să vorbesc franceza, tatăl meu a căutat informații despre originile familiei noastre. Potrivit arborelui nostru genealogic, strămoșii noștri au locuit în Normandia, însă tocmai la începuturile anilor 1800. Dacă te uiți pe youtube și tastezi numele meu, dai de o mulțime de teorii ale conspirației, despre cum creierul poate ține în memoria din generațiile anterioare. Dar e o nebunie!”, a declarat Rory pentru BBC.

Credea că are 10 ani

Un alt detaliu cu care a șocat a fost faptul că nu se mai recunoștea când se privea în oglindă. În plus, era convins că este, de fapt, cunoscutul actor american Matthew McConaughey. De asemenea, nu-și mai știa nici măcar vârsta reală, fiind convins că are 10 sau 12 ani. Mai mult, chiar a întrebat de câinele familiei care murise cu mulți ani în urmă.

Ceea ce i-a uimit pe medici a fost recuperarea rapidă. Acesta a reușit să-și recapete memoria într-un an, după ce a ieșit din spital în scaun cu rotile și cu probleme mari. Rory avea memoria atât de afectată, încât trebuia să-și noteze pe o foaie toate acțiunile, din 15 în 15 minute.

Deși medicii nu credeau că va mai merge vreodată, în urmă cu 6 ani, Rory s-a apucat din nou de fotbal, însă nu la același nivel ca înainte de accident, ci în ligile de amatori din Anglia. Acesta nu s-a mai regăsit în sport, însă, și a decis să urmeze o carieră de hairstylist.

 

Continue Reading
You may also like...

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top