Sport

Scandal în Spania înainte de CM 2018: Selecționerul Lopetegui, demis și înlocuit de Fernando Hierro

Scandal la naționala Spaniei înainte de CM 2018. După ce Julen Lopetegui a semnat cu Real Madrid, președintele Federației Spaniole de fotbal s-a enervat și l-a dat afară pe selecționerul iberic, deși echipa națională debutează vineri la Mondialul din Rusia.

Federația iberică s-a mișcat totuși repede și a adus de urgență un om care să conducă banca tehnică a fostei campioane mondiale.

Fernando Hierro, fostul fundaş şi căpitan al lui Real Madrid, este noul selecţioner al Spaniei, conform deciziei luate miercuri de Federaţia spaniolă de fotbal la câteva ore după demiterea, la Krasnodar, a lui Julen Lopetegui, care marţi a semnat pentru Real Madrid, relatează AS.

Hierro, 50 de ani, care din noiembrie 2017 ocupa postul de director sportiv al naţionalei Spaniei, va conduce campioana mondială din 2010 la turneul final al Cupei Mondiale 2018 din Rusia.

Ca jucător, Hierro a evoluat 14 sezoane la Real Madrid cu care a câştigat 5 titluri, 3 trofee de Liga Campionilor şi 2 în Cupa Intercontinentală.

Spania face parte din Grupa B la CM 2018 şi va întâlni Portugalia vineri, la Soci, după care va juca împotriva Iranului (20 iunie, Kazan) şi a Marocului (25 iunie, Kaliningrad).

Scandalul Lopetegui zguduie Spania înainte de CM 2018

Faptul că Julen Lopetegui a semnat cu Real Madrid înainte ca echipa națională să finalizeze campania de la turneul final din Rusia a provocat un adevărat scandal în sânul „Furiei Roja”.

Se pare că tehnicianul ar fi purtat pe ascuns negocierile cu gruparea din madrilenă, iar anunțul a fost oarecum o surpriză și pentru Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de fotbal.

Acesta l-a dat afară pe Lopetegui, chiar înainte de debutul Cupei Mondiale din Rusia.

„Îi mulțumim lui Lopetegui pentru tot ceea ce a făcut. Și datorită lui suntem în Rusia. Dar suntem forțați să-l demitem. Trebuie să fie un exemplu pentru toți angajații Federației, că sunt anumite principii ce trebuie respectate”

„Nu mă simt trădat. Problema este despre cum au decurs lucrurile, fără știința și participarea Federației. E ceva ce nu putem ignora. Lopetegui e un profesionist, dar contează și caracterul”, a spus acesta.

Se pare că a contat foarte mult și atmosfera din vestiar în luarea acestei decizii. Presa iberică susține că vestiarul Spaniei s-ar fi împărțit după ce Lopetegui a fost anunțat noul antrenor al lui Real Madrid.

Jucătorii galacticilor ar fi vrut ca el să conducă Spania la CM 2018, în timp ce cei proveniți de la alte echipe nu ar fi fost de acord cu asta.

Citește și: Program meciuri CM 2018. Unde poți vedea partidele la TV și online

Citește și: Zinedine Zidane a demisionat din funcția de antrenor al lui Real Madrid. Decizia șoc a francezului!

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More