Connect with us
Se sparge supremația Messi - Ronaldo? Câștigător surpriză pentru Balonul de Aur 2018

Sport

Se sparge supremația Messi – Ronaldo? Câștigător surpriză pentru Balonul de Aur 2018

Balonul de Aur 2018 ar putea avea un câștigător surpriză, care să termine supremația Cristiano Ronaldo – Lionel Messi. Fiecare dintre cei doi are 5 trofee, dar acum se pare că un nou nume ar putea câștiga premiul de cel mai bun fotbalist din lume.

Este vorba de Mohammed Salah, atacantul lui Liverpool, care se află într-o formă de zile mari.

Egipteanul în vârstă de 25 de ani are un sezon foarte bun la gruparea britanică. El este golgheterul cormoranilor și al Premier League și se află la egalitate cu Lionel Messi în lupta pentru Gheata de Aur.

Mai mult decât atât, el a avut un aport decisiv la calificarea în semifinalele UCL a lui Liverpool (este pentru prima oară în ultimii zece ani când echipa engleză ajunge în această fază).

Totodată, cel supranumit Faraonul, a condus Egiptul la o calificare miraculoasă la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, performanță pe care africanii nu o mai realizaseră din anul 1990.

Specialiștii în fotbalul internațional spun că pentru a fi sigur că va obține Balonul de Aur în 2018, Salah ar trebui să bifeze trei realizări.

Prima ar fi să fie Gheata de Aur a Europei, a doua ar fi să ajungă cu Liverpool în finala Champions League, iar a treia să iasă cu Egiptul din grupa A de la Campionatul Mondial.

Aici, Egipt va înfrunta gazda Rusia, Uruguay și Arabia Saudită.

Unii fani ai fotbalului sunt de părere că Salah va fi preferat în detrimentul lui Ronaldo sau Messi și pentru ca aceștia să rămână la egalitate în topul Baloanelor de Aur câștigate, rămânând astfel întrebarea care dintre cei doi este mai bun.

Alți mai spun că atacantul lui Liverpool va câștiga pentru a se sparge monopolul Europa – America de Sud care a acaparat acest trofeu.

Ultimul african care a ieșit Balon de Aur a fost liberianul George Weah, în anul 1995.

Mohamed Salah a fost adus în fotbalul european de FC Basel. Egipteanul a mai trecut pe la Chelsea, Fiorentina și AS Roma înainte de a fi transferat vara trecută de Liverpool.

În 2017, el a fost ales cel mai bun jucător african de fotbal.

Vezi și: Manchester City – Liverpool scor final 1-2 și AS Roma – FC Barcelona scor final 3-0 Rezumat video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top