Sport

Serena Williams, invinsa de Pliskova, pierde locul 1 mondial. Angelique Kerber este noul lider WTA

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams a fost invinsa de sportiva ceha Karolina Pliskova in semifinale la US Open si pierde şefia ierarhiei WTA dupa 186 de saptamani. Incepand de luni, noul lider va fi germana Angelique Kerber, scrie News.ro.

Williams, care in sferturi trecuse de Simona Halep, a fost invinsa de Pliskova, scor 6-2, 7-6 (5).

Serena Williams era liderul clasamentului mondial din 18 februarie 2013.

Pliskova, numarul 11 mondial, este prima jucatoare ceha care ajunge intr-o finala de Grand Slam dupa Helena Sukova, in 1993.

Germana Angelique Kerber, in varsta de 28 de ani, devine de luni noul numar mondial, ea fiind si in finala la US Open, dupa victoria in faţa danezei Carolinei Wozniacki, scor 6-4, 6-3.

Ea devine prima jucatoare germană lider WTA după Steffi Graf in 1997.

Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 5, a fost invinsa, joi, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, in sferturile de finala ale US Open, dupa doua ore si 15 minute de joc, potrivit News.ro.

Halep isi amâna câstigarea primului Grand Slam din cariera, insa evoluţia ei de la acest turneu ii ofera speranţe pentru acest vis. Jocul româncei a inregistrat un progres semnificativ in aceasta vara, dar Serena Williams ramâne inca o nuca tare de spart. Pe arena Arthur Ashe, Simona Halep a oferit momente de tenis entuziasmant, mai ales in setul al doilea. Williams a fost din nou o masina de servit asi (18), iar jocul ei la fileu a fost imbatabil. Pusa sa alerge si sa loveasca din spatele terenului, Williams devine o jucatoare normala. Din nefericire, jucatoarea româna nu a reusit decât intr-un set sa o coboare printre pamântence.

Simona Halep a inceput in forţa toate cele patru meciuri disputate anterior la US Open. Cu Serena Williams, ea a fost pusa pentru prima data in mare dificultate in startul intâlnirii. Americanca a facut 3-0 in sase minute, cu break in ghemul al doilea, cu cinci asi si cu sapte lovituri direct câstigatoare.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More