Sport

Simona Halep a aflat ce boală are. Verdictul medicilor

Simona Halep nu trece prin cele mai bune momente. Numărul 1 WTA are dureri mari, lucru care i-a afectat performanțele în ultima perioadă. Simona a fost la analize și a aflat ce probleme are.

Simona Halep a abandonat în primul tur de la China Open, după ce cu o săptămână înainte fusese învinsă la Wuhan în primul tur, de Dominika Cibulkova.

Aseară, la revenirea în București, Simona Halep a dezvăluit că s-a confruntat cu dureri mari la spate la turneele din China, motiv pentru care va face un RMN astăzi.

 “Nu ştiu exact ce am, am dureri la spate, mâine (azi -n.r).  voi face un RMN şi sper să nu fie ceva grav. Acum sunt mult mai ok, am fost puţin mai stresată, mâine voi şti mai multe.

Eu am fost foarte pregătită înainte să plec, m-am antrenat foarte bine înainte de US Open,  pentru că am fost dezamăgită acolo, însă la Wuhan mi s-a blocat spatele şi mi-a fost greu să joc.

A fost greu, am jucat meciuri şi la Wuhan, durerea s-a dus în picior. Prioritatea este să-mi revin şi sper să pot juca următoarele turnee”, a declarat Simona Halep, potrivit observator.tv.

Între timp, au sosit rezultatele examinărilor medicale. Medicii i-au transmis jucătoarei românce de tenis că suferă de hernie de disc.

„Salutare, tuturor! Am vrut să vă ofer rapid noutăți în privința stării mele. Am făcut azi un RMN la spate și am aflat că am hernie de disc.

Voi discuta cu doctorii în zilele următoare și sper că voi reveni cât mai repede cu detalii. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!”, a scris Simona Halep.

Ce este hernia de disc, afecțiunea de care suferă Simona Halep

„Hernia de disc reprezinta o afectiune de natura neurologica ce se caracterizeaza prin alunecarea nucleului pulpos de-a lungul maduvei spinarii si coloanei vertebrale, ceea ce clinic se traduce prin aparitia unor dureri de spate foarte intense in zona respectiva.

Aceasta afectiune apare in momentul in care o parte sau intregul nucleu pulpos (zona moale a discului intervertebral) herniaza printr-o zona slabita a inelului fibros a discului intervertebral.

Hernia poate sa apara la orice nivel al discurilor intervertebrale, insa cele mai frecvente doua localizari sunt reprezentate de discurile lombare si cele cervicale.

Hernia discala lombara este cea care determina majoritatea durerilor cronice de spate (lumbago) precum si dureri care iradiaza in membrul inferior (sciatica).

Hernia lombara este mult mai frecventa decat cea cervicala, si apare in special la nivelul L5- S1. Se pare ca in aceasta zona ligamentele sunt mai putin rezistente si mult mai subtiri.

Frecventa de aparitie a acestei afectiuni este relativ crescuta, variind intre 1- 10% din populatia adulta. Cel mai afectat grup este cel cu varsta intre 25- 45 de ani”, scrie sfatulmedicului.ro.

Citește și: Probleme între Halep și antrenorul său? Declarații neașteptate, după eliminarea de la US Open: „Ea știe mai bine”

Vezi comentarii

  • sa fie sanatoasa! o asemenea boala trebuia insa sa-i produca dureri atroce si in niciun caz zambet pe chip si rucsac in spate!

  • Vai de performanta ei viitoare daca v-a trebui sa se opereze.Depinde daca face compresie pe maduva si sigur face daca are dureri violente care au determinat-o sa intrerupa un meci important.Multa sanatate Simona.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More