Connect with us
Simona Halep a părăsit turneul de tenis China Open în optimi, după ce a fost eliminată în două seturi de chinezoaica Shuai Zhang.

Sport

Simona Halep a fost eliminată de la China Open, după un meci slab cu Shuai Zhang

Simona Halep (5 WTA) a pierdut în două seturi meciul cu chinezoaica Shuai Zhang (36 WTA), scor 0-6, 3-6, și a părăsit în optimi turneul premier China Open. Meciul a durat doar 58 de minute.

 

Simona Halep a aşteptat meciul cu Zhang ca pe o revanşă după înfrângerea suprinzătoare suferită în acest an, în primul tur la Australian Open, dar l-a abordat fără vlagă şi fără să opună rezistenţă. Românca a avut un prim set de coşmar, pierzând la zero în 19 minute. Lipsită de mobilitate şi de precizie, Halep a fost blocată total de o adversară care a jucat corect, dar nu impresionant, relatează news.ro.

La Wuhan, Halep a pierdut în faţa Petrei Kvitova după o evoluţie excepţională a jucătoarei cehe. La Beijing, Zhang a contabilizat în dreptul ei numeroasele mingi greşite de româncă, unele dintre ele fiind chiar departe de ţintă. Sportiva din China nu a avut nicio greşeală neforţată în primul set, pentru că nu a avut loc să comită vreuna de cele 12 erori ale Simonei Halep.

Jucătoarea din Constanţa a arătat o doar o palidă revenire la începutul setului al doilea, când, îndemnată de antrenorul Darren Cahill să pună mai mutl suflet în joc, a condus cu 2-0 şi 3-1 după un break în ghemul I. La acest ultim scor, ea a condus cu 40-0 pe serviciul adversarei şi cu 40-15 în ghemul următor, dar a pierdut de fiecare dată, servind slab şi greşind cu uşurinţă, ca în primul set.

Reintrodusă în cărţile setului, Shuai Zhang nu a mai cedat până la final, câştigând al doilea set cu 6-3, după alte 29 de minute şi după una dintre cele mai slabe prestaţii ale Simonei Halep din ultimii trei ani.

La China Open, calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 62.768 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Halep va urca pe locul 4 WTA după acest turneu. Ea va mai participa doar la o competiţie în 2016, Turneul Campioanelor de la Singapore, de la finalul acestei luni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top