Connect with us
Simona Halep a fost eliminată din primul tur de la Australian Open de americanca Shelby Rogers

Sport

Simona Halep, eliminată de la Australian Open

Simona Halep a fost eliminată din primul tur de la Australian Open, după ce a pierdut cu 6-3, 6-1, întâlnirea cu americanca Shelby Rogers. Aceasta este a doua oară consecutiv când tenismena română părăsește competiția din prima manșă.

Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a deschis turneul de la Melbourne pe Arena Rod Laver, împotriva lui Rogers, locul 57 WTA.

Jucătoarea româna a jucat slab, lasând impresia că nu este în plenitudinea forțelor fizice. Rogers a surclasat=o prin serve și retururi puternice și un joc bun pe marginea terenului.

Citește și: Irina Begu s-a calificat în turul doi la Australian Open. Înfrângere pentru Patricia Țig

Simona Halep a pierdut cu 6-1, 6-3 la seturi

Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu ghemuri şi schimburi de mingi lungi. Rogers a reușit să facă break-ul la scorul de 2-3, după ce Halep a ratat un voleu. După 46 de minute, americnca s-a impus cu 6-3.

În setul secund, Shelby Rogers a cedat doar primul ghem, câștigând apoi set-ul cu 6-1, în doar 27 de minute.

În turul doi al Australian Open, Rogers o va întâlni pe învingătoarea din meciul dintre australianca Ashleigh Barty, locul 223 WTA, beneficiară a unui wild card, şi germana Annika Beck, locul 50 WTA.

Citește și: Serena Williams, invinsa de Pliskova, pierde locul 1 mondial. Angelique Kerber este noul lider WTA

Calificarea în turul al doilea este recompensată la AusOpen cu 80.000 de dolari australieni (56.000 de euro) şi cu 70 de puncte WTA. Învinsele în primul tur la simplu primesc 50.000 de dolari australieni (35.000 de euro) şi 10 puncte WTA.

În 2016, Simona Halep a pierdut la Melbourne în fața chinezoaicei Shuai Zhang, cu scorul de 6-4, 6-3. Cea mai bună performanță a româncei la turneul australian a fost înregistrată în 2014 și 2015, când a atins faza sferturilor de finală.

O altă româncă de la Australian Open, Patricia Maria Ţig, locul 107 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-0, 6-1, de Monica Puig din Puerto Rico, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 29.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top