Connect with us
Simona Halep s-a retras de la Roland Garros: La ce turnee o putem vedea în această vară

Sport

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros: La ce turnee o putem vedea în această vară

Simona Halep a început tratamentul de recuperare, după accidentarea gravă suferită în turneul WTA de la Roma.

Din păcate, Simona Halep nu se poate recupera la timp pentru a juca la Roland Garros, dar speră că va avea câteva competiții în calendarul din această vară.

Se estimează că Simona va sta departe de teren în jur de câteva săptămâni, astfel că revenirea s-ar putea produce după mijlocul lunii iunie.

De altfel, Simona a primit deja o propunere din partea organizatorilor turneului de la Berlin să participe la competiția pe iarbă ce face parte din categoria WTA 500. Opt din primele zece jucătoare ale lumii s-au înscris deja, iar Simona Halep este dorită și ea la turneu.

De asemenea, sunt șanse ca Simona Halep să participe și la turneul de la Wimbledon, programat între 28 iunie și 10 iulie. Sportiva noastră speră să se recupereze la timp pentru a lua startul la acest turneu.

Simona este a patra favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon, având cota 9.50 în secțiunea NetBet pariuri sportive online. Sportiva noastră este devansată doar de Naomi Osaka (cota 7.00), Ashleigh Barty (cota 7.50) și Serena Williams (cota 9.00).

În plus, Simona are și un alt obiectiv, întrucât va trebui să-și apere trofeul câștigat la Wimbledon 2019. Atunci, Simona Halep a avut un parcurs perfect și a produs o mare surpriză, la care mărturisea că nu se aștepta nici ea.

Simona a început turneul destul de greu, cu o victorie în fața Aliaksandrei Sasnovich la capătul unui meci echilibrat (scor 6-4, 7-5), iar apoi a trecut cu greu de Mihaela Buzărnescu (scor 6-3, 4-6, 6-2). Din turul trei, Simona a început însă să joace tot mai bine. A trecut fără emoții de Victoria Azarenka (scor 6-3, 6-1), iar în optimi nu a avut probleme cu tânăra Coco Gauff (scor 6-3, 6-3).

În sferturile de finală, Simona a învins-o pe chinezoaica Shuai Zhang (scor 7-6 (4), 6-1), iar în semifinale nu a avut probleme cu Elina Svitolina (scor 6-1, 6-3). În fine, în finală, Simona i-a predat o adevărată lecție de tenis Serenei Williams, pe care a învins-o cu 6-2, 6-2 și a câștigat turneul.

Jocurile Olimpice, obiectivul numărul 1 din acest an

Simona Halep nu a făcut niciodată un secret din faptul că principalul obiectiv pe care îl are în 2021 sunt Jocurile Olimpice. Proba de tenis de la Tokio va avea loc între 24 iulie și 1 august, iar Simona Halep vrea să aducă o medalie pentru România.

„Îmi doresc foarte mult să câștig o medalie pentru România, ar fi ceva de vis pentru mine”, a spus Simona Halep, care își dorește, în același timp, să fie portdrapelul României la Jocurile Olimpice.

Simona Halep a mai participat o singură dată la Jocurile Olimpice în 2012, în timp ce la ediția din 2016 a absentat.

După Jocurile Olimpice, Simona Halep va merge în Canada, unde va participa la turneul Rogers Cup de la Montreal, programat între 9 și 15 august. Acesta face parte din categoria WTA 1000 și este unul dintre cele mai importante din circuit. Simona are amintiri foarte plăcute de la acest turneu, pe care l-a câștigat de două ori în carieră.

Apoi, între 16 august și 22 august, pentru Simona urmează turneul de la Cincinnati. Simona are o finală aici și acesta este un turneu la care a participat constant în ultimii ani.

Până la revenirea pe teren, Simona trage tare la recuperare și își dorește să se întoarcă pregătită pentru a putea juca la cel mai înalt nivel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top