Connect with us
Simona Halep - Serena Williams scor 1-6, 6-4, 4-6. Românca, eliminată de la Australian Open

Sport

Simona Halep – Serena Williams scor 1-6, 6-4, 4-6. Românca, eliminată de la Australian Open

Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open, după ce a fost învinsă în trei seturi de americanca Serena Williams (16 WTA).

Serena a câștigat primul set în doar 20 de minute, cu 6-1, după ce Simona a reușit să ia primul game.

Al doilea game a fost unul mai echilibrat, iar Simona a reușit să joace mult mai bine și să o obosească pe Williams, reușind să câștige cu 6-4 și să egaleze la seturi.

Decisivul a fost unul foarte strâns. Românca a început mai bine, câștigând fără prea multe probleme pe serviciul propriu, în timp ce americanca a avut dificultăți. Echilibrul s-a rupt la 3-3, când Serena a făcut break-ul, apoi și-a adjudecat serviciul.

Halep a reușit un game alb, dar ultimul game a fost al Serenei, care s-a impus cu scorul final 1-6, 6-4, 4-6 și merge în sferturile competiției.

Pliskova, Svitolina și Osaka, în sferturi la Australian Open

Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina s-au calificat, luni, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Karolina Pliskova (Cehia), numărul opt mondial, a trecut uşor de spaniola Garbine Muguruza (18 WTA), cu 6-3, 6-1, după exact o oră de joc. Pliskova (27 ani) şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, iar în sferturi o va înfrunta pe Serena Williams, numărul 16 WTA.

În Margaret Court Arena, Pliskova nu a făcut decât trei erori neforţate şi a reuşit 23 de mingi direct câştigătoare.

Japoneza Naomi Osaka, campioana de la US Open şi numărul patru mondial, s-a calificat în premieră în sferturile de finală al Australian Open, după o victorie în trei seturi în faţa letonei Anastasija Sevastova (12 WTA), cu 4-6, 6-3, 6-4. Osaka (21 ani) a obţinut victoria după o oră şi 45 de minute.

Pentru un loc în careul de aşi, Osaka o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 7 mondial, care a dispus de americanca Madison Keys (17 WTA) cu 6-2, 1-6, 6-1.

Svitolina (24 ani), câştigătoarea Turneului Campioanelor în toamnă, nu a depăşit până acum sferturile de finală la un turneu de Mare Şlem, atingând această fază de trei ori, la Melbourne în 2018, şi la Roland Garros în 2015 şi 2017

1 Comment

1 Comment

  1. Dan T

    2019-01-21T12:25:10+02:00 at 12:25

    Avand in vedere diferenta de varsta de 10 ani, faptul ca S.Williams a intrerupt tenisul de performanta 1 an si nu avea decat cateva meciuri jucate de la revenire, S.Halep ar fi trebuit sa invinga, altfel nu-si justifica pozitia de nr 1 mondial. Pierzand, alimenteaza criticile care sustin ca pozitia de nr 1 este cu totul conjucturala, sunt mai multe jucatoare cel putin de nivelul ei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top