Connect with us
Sir Alex Ferguson, operat pe creier. În ce stare se află fostul antrenor al lui Man. United

Sport

Sir Alex Ferguson, operat pe creier. În ce stare se află fostul antrenor al lui Man. United

Vești triste din Marea Britanie, acolo unde legendarul antrenor Sir Alex Ferguson se află la terapie intensivă.

Reputatul tehnician scoţian Sir Alex Ferguson (76 ani), care a antrenat-o pe Manchester United timp de 27 de ani, a fost operat de urgenţă pe creier după ce a suferit o hemoragie cerebrală, fiind internat în spital, după cum relatează agenţia Reuters.

”Intervenţia chirugicală a decurs bine”, potrivit unui comunicat al clubului Manchester United, dar Ferguson va rămâne internat la terapie intensivă o perioadă. Comunicatul cere, de asemenea, ca să fie respectată ”intimitatea familiei”.

Ferguson a fost transportat cu ambulanţa la un mic spital din Macclesfield, în apropierea domiciliului său din Cheadle, în prima parte a zilei, după care a fost transferat la Salford Royal din Manchester, sub escorta poliţiei.

Fiul său Darren, managerul echipei Doncaster Rovers, a ratat meciul de sâmbătă al formaţiei sale, cu Wigan, din acest motiv.

Născut la Glasgow, Alex Ferguson s-a remarcat la clubul scoţian Aberdeen, cu care a câştigat Cupa Cupelor, în 1983. El s-a retras din antrenorat în primăvara anului 2013 şi rămâne unul dintre cei mai titraţi tehnicieni din fotbalul britanic.

În cei aproape 27 de ani în care a antrenat-o pe Manchester United, din 1986 până în 2013, ”Fergie” a cucerit 38 de trofee, dintre care 13 titluri de campion al Angliei, două Ligi ale Campionilor, cinci Cupe ale Angliei, în 1999 reuşind tripla Champions League-Premier League-Cupa Angliei.

Săptămâna trecută, Ferguson a revenit pe Old Trafford pentru a-i oferi, simbolic, o vază lui Arsene Wenger, antrenorul francez al echipei Arsenal, rivalul său o lungă perioadă de timp şi care se va despărţi de ”tunari” la finalul acestui sezon.

În 2003, Sir Alex, mare amator de vin franţuzesc şi curse de cai, după cum relatează AFP, a fost internat în spital din cauza unei probleme cardiace.

După despărţirea de United, Ferguson a făcut parte din Comisia tehnică a UEFA, unde a fost coleg cu Ionuţ Lupescu, iar acum colabora cu Cristian Chivu.

”Gândurile mele şi cele mai bune urări sunt pentru Sir Alex Ferguson şi familia sa după operaţia suferită. Să te faci bine repede, Boss!”, a scris Chivu pe Instagram.

Citește și: CFR Cluj – Craiova rezumat video. Scor final 1-0

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top