Connect with us
Suedia - Anglia scor live și rezumat video - sferturile CM 2018

Sport

Suedia – Anglia scor final 0-2 și rezumat video. Englezii ajung în semifinalele CM 2018

Suedia Anglia scor final 0-2. Englezii au obţinut calificarea în semifinalele CM 2018, cea mai bună performanţă a lor din 1990 încoace, la capătul unui meci fără istoric.

Suedezii au oferit o replică palidă englezilor, iar în rarele momente când au ajuns la poartă, Pickford a fost la datorie. Anglia, fără să facă un joc care să impresioneze, reuşeşte să ajungă în careul de aşi al competiţiei, unde va înfrunta Croaţia sau Rusia.

Vezi mai jos rezumatul.

FINAL: Anglia se califică în semifinalele CM 2018, iar fanii enlgezilor sunt mai convinşi ca niciodată că „football is coming home!”

Minutul 90+1: Sterling a fost înlocuit de Rashford.

Minutul 85: Kraft a fost înlocuit de Jansson, iar Henderson de Dier.

Minutul 75: Delle Alli este înlocuit de Fabian Delph.

Minutul 71: Ocazie Suedia! Pickford respinge în corner un şut din întoarcere al lui Berg.

Minutul 66: Au intrat Guidetti şi Olsson în locul lui Toivonen şi Forsberg.

Minutul 65: Maguire şutează mult peste poartă din apropierea careului mic.

Minutul 61: Ocazie Suedia! Toivonen şi Claesson au combinat bine, iar cel din urmă a şutat cu latul din interiorul careului. Pickford a respins.

Minutul 59: Gol Anglia! Gol Dele Alli! Jucătorul lui Tottenham marchează cu capul din careul mic, iar Anglia este aproape sigură de semifinalele CM 2018.

Minutul 53: Din nou deranj mare în apărarea suedeză, după o lovitură liberă. Fundaşii au reuşit să respingă cu dificultate.

Minutul 46: Ocazie Suedia! Berg loveşte cu capul din 9 metri, iar Pickford îşi salvează echipa!

Update: A început repriza a doua.

Pauză: Anglia intră la cabine în avantaj, după o primă repriză cu un fotbal destul de slab.

Minutul 45: Ocazie Anglia! Sterling primeşte o pasă care îl lasă singur cu portarul, dar Olsen reuşeşte să-l blocheze.

Minutul 40: Lingard încearcă o reluare spectaculoasă cu călcâiul, dar mingea trimisă de el se loveşte în Granqvist.

Minutul 30: Gol Anglia! Gol Maguire, care înscrie cu capul după un corner bătut bine de Young.

Minutul 25: Berg scăpase bine spre poarta lui Pickford, dar jocul a fost oprit pentru ofsaid. Reluările TV au arătat că asistentul a luat decizia greşită.

Minutul 18: Prima ocazie a meciului. Harry Kane trimite un şut bun, la firul ierbii, de la 20 de metri, iar mingea trece razant pe lângă poarta lui Olsen, care era bătut.

Minutul 13: Claesson şutează de la mare distanţă, peste poarta lui Pickford.

Minutul 11: Şut-centrare al lui Lingard, dar Olsen reţine fără nicio problemă.

Minutul 7: Deocamdată, un început de meci timid, fără realizări deosebite din partea jucătorilor ambelor echipe.

Update> A inceput meciul, cu lovitura de start apartinand Suediei!

Update: Echipele oficiale de start:

Suedia: 1. Robin Olsen – 16. Emil Krafth, 3. Victor Lindeloff, 4. Andreas Granqvist (căpitan), 6. Ludwig Augustinsson – 17. Viktor Claesson, 7. Sebastian Larsson, 8. Albin Ekdal, 10. Emil Forsberg – 9. Marcus Berg, 20. Ola Toivonen

Anglia: 1. Jordan Pickford – 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Harry Maguire – 12. Kieran Trippier, 20. Dele Alli, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 18. Ashley Young – 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan)

Fanii englezilor sunt tot mai convinși că echipa lor va câștiga Cupa Mondială, mai ales că Anglia a rupt blestemul loviturilor de departajare în meciul cu Columbia și a obținut calificarea.

Suedia nu a mai jucat o semifinală de Cupă Mondială de 24 de ani, din 1994, când trecea de România în sferturile de finală, la loviturile de departajare.

Anglia, campioană în 1966, pe teren propriu, a atins ultima oară penultimul act al competiţiei în 1990, acum 28 de ani, când a ocupat locul 4.

Selecţionata ”Three Lions” a avut nevoie de prelungiri şi lovituri de departajare pentru a trece de Columbia în optimi, astfel că şi confruntarea de la Samara se anunţă a fi una strânsă.

Suedia a trecut de Elveţia la limită, după ce se impusese categoric în ultimul meci din grupă, 3-0 cu Mexicul.

Cel mai bun rezultat al scandinavilor rămâne finala jucată în 1958 în faţa Braziliei, la ediţia pe care au găzduit-o, şi bronzul din 1994.

Englezii nu vor conta probabil pe atacantul Jamie Vardy, accidentat la inghinali, dar speră în recuperarea lui Ashley Young, lovit la gleznă, şi a lui Dele Alli, accidentat la coapsă.

Cele două echipe s-au înfruntat ultima oară într-un meci oficial la EURO 2012, când Anglia s-a impus cu 3-2, printr-un gol marcat de Danny Welbeck.

În 24 de meciuri directe, englezii au opt victorii, suedezii 7, iar nouă partide s-au terminat nedecis. Ambele confruntări de al Cupa Mondială s-au terminat la egalitate, ultima în 2006.

Atacantul englez Harry Kane este golgheterul turneului din Rusia, cu şase goluri marcate până acum. Vârful suedez Marcus Berg a tras 13 şuturi pe poartă în Rusia, dar nu a marcat până acum.

Mijlocaşul suedez Sebastian Larsson revine în echipă după ce şi-a efectuat suspendarea.

Scandinavii nu vor putea conta pe fundaşul dreapta Mikael Lustig, care a primit al doilea cartonaş galben.

Anglia are patru fotbalişti care au cartonaşe galbene, Jordan Henderson, Kyle Walker, Rueben Loftus-Cheek şi Jesse Lingard.

Englezii au al doilea atac de la CM 2018, după Belgia, în timp ce Suedia are una dintre cele mai bune apărări, cu doar două goluri primite, după Brazilia şi Uruguay (un gol).

Britanicii sunt echipa cu cele mai multe goluri înscrise din faze fixe în Rusia, trei la număr, dar au şi primit trei din faze fixe.

Southgate consideră că Anglia are o mare oportunitate

”Avem o mare oportunitate cu care nu ne vom mai întâlni probabil prea curând”, a spus Gareth Southgate, selecționetul Angliei.

Anglia nu a mai atins sferturile unui turneu final la CM din anul 2006, iar dacă va ajunge în semifinale, ar fi pentru prima oară după 1990.

”Avem un respect uriaş pentru Suedia. Este o echipă care cred că în trecut a fost subestimată – nu vom face această greşeală”, a menţionat antrenorul.

Nordicii au terminat în faţa Olandei în preliminarii, au eliminat în barajul pentru calificare Italia şi au terminat pe primul loc într-o grupă, la CM, în care s-a aflat şi campioana mondială Germania.

Selecționerul Suediei nu are timp să viseze la titlul mondial

”Cinstit, nu îmi petrec timpul făcând aceste lucruri.

Acum suntem concentraţi 100% pe următoarea partidă, cea din sferturi, cu Anglia, a declarat Andersson, cu prilejul conferinţei oficiale dinaintea partidei.

Ne concentrăm şi încercăm să obţinem un rezultat bun în partida de mâine. Şi dacă acest rezultat vine, începem să ne gândim la viitorul meci”, a declarat Janne Andersson, care are toţi jucătorii la dispoziţie pentru partida cu naţionala Albionului.

Suedia nu a mai jucat o semifinală de Cupă Mondială de 24 de ani, din 1994, când trecea de România în sferturile de finală, la loviturile de departajare.

”Pentru a câştiga partida de mâine nu ne lipseşte nimic. Sunt mulţi factori care influenţează.

Trebuie să ne apărăm bine, avem nevoie de curaj şi trebuie să ne gândim bine cum atacăm, printre alte lucruri.

Viziunea realistă pentru ca la partida de mâine să fim în avantaj se bazează pe faptul să facem totul bine, nu doar un lucru.

Principalul atu este că suntem o echipă foarte unită.

Am stat 45 zile împreună şi e clar că fiecare, inclusiv eu, putem avea o zi slabă.

Dacă se întâmplă asta, te duci în cameră, îţi revii şi rapid te alături din nou grupului. Suntem foarte consistenţi, foarte puternici şi mai ales în convingerile noastre.

Toţi jucătorii sunt leali ideii noastre de joc, filosofiei noastre. Sunt încântat că voi înfrunta Anglia, care pentru mine este ca a doua ţară.

Este o onoare să-i înfrunt cu o selecţionată ca a mea”, a adăugat Andersson.

Suedia Anglia scor live: Echipe de start

Echipele probabile pentru meciul care va avea loc pe Samara Arena (capacitate 41.970 locuri):

Suedia: Robin Olsen – Emil Krafth, Victor Lindelof, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen. Selecţioner: Janne Andersson.

Anglia: Jordan Pickford – Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire – Kieran Trippier, Dele Allli, Jordan Henderson, Jesse Lingard, Ashley Young – Raheem Sterling, Harry Kane. Selecţioner: Gareth Southgate.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).

Meciul Anglia vs Suedia este transmis de TVR 1 și TVR HD de la ora 17.00. Partida poate fi urmărită live online de tvrplus.ro.

Huff.ro vă ține la curent cu scorul live al partidei și vă oferă rezumatul video.

Vezi și: Franta – Uruguay Rezumat Video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top