Suporterii DINAMO au salvat clubul, suma strânsă rezolvă problemele. Spaniolii au dispărut

31.05.2020

Dinamo unul din cele mai apreciate și vechi cluburi de fotbal din România a trecut în ultimii ani prin situații extrem de dificile. Clubul a avut probleme cu banii și a pierdut locul de altă dată din Liga 1. Negoiță actualul patron n-a vrut să mai investească în club, iar salvarea a venit de la suporteri. Aceștia s-au organizat în Programul Doar Dinamo Bucureşti (DDB) și au strâns suma de 500.000 de euro, care salvează echipa de la faliment.

Spaniolii au vrut să fie patronii Dinamo, dar fară bani

Salvarea părea să vină recent din partea unor spanioli care s-au oferit să transfere inițial 3 milioane de euro în conturile clubulul de fotbal, după care au mărit miza la 10 milioane. Conform lui Ioan Andone aceștia știau mai multe despre Dinamo decât el, schimbul de comunicări i-a făcut pe cei din actuala conducere să înțeleagă că s-au documentat bine despre echipa din Ștefan Cel Mare.

Visul ținut scurt timp, iar spaniolii s-au retras din discuții fară să vireze un cent în contul companiei. Singurii care s-au ținut de cuvânt au fost suporterii Dinamo care din donații au strâns 500.000 de euro și datorită lor licența echipei a fost salvată. De bani mai este nevoie.

Florin Prunea: Fanii n-au 10% din acțiuni ci 100%

Florin Prunea, managerul Dinamo, a declarat pentru GPS.ro, că suporterii Dinamo dețin 100% din acționariat, iar gestul lor este fără precedent în istoria fotbalului.

Este fără precedent în România! Dinamo trăiește datorită suporterilor. În momentul de față, sunt puțini, o să vedeți când se vor stabiliza lucrurile, când echipa va avea un acționariat solid, oamenii o să aibă mai multă încredere.

Ei nu au 10% din acțiuni, au 100%! Și e foarte bine, pentru că nu se mai vinde căpitanul echipei pe 200.000 de euro, nu se mai vând atât de ușor jucătorii tineri”, a declarat Prunea, în exclusivitate pentru GSP.RO.

Va reuși Dinamo să scape de retrogradare?

Florin Petre unul din idolii Dinamo și fost jucător, a vorbit despre situația de la Dinamo și a declarat într-un interviu pentru TVR că este greu ca echipa să scape de retrogradare.

Florin Petre vorbește despre retrogradarea DInamo
Florin Petre vorbește despre retrogradarea DInamo

Va fi destul de greu pentru Dinamo să scape de retrogradare. Situația nu este deloc roz acolo, îmi pare rău de ce se întâmplă la Dinamo. E un moment foarte dificil pentru istoria acestui club. Sper să vină cineva cu bani și să rezolve situația acestui club.

Trebuie să cumpere cineva și Dinamo să revină în elita fotbalului românesc. Mă afectează foarte tare situația lor, dar parcă m-am obișnuit cu astfel de probleme, mă așteptam de acum câțiva ani să se ajungă aici”, a declarat Florentin Petre, la TVR.

La reluarea Ligii 1, programată de LPF în weekend-ul 13-14 iunie, Dinamo va întâlni Chindia, meci care va consemna și debutul lui Adrian Mihalcea pe banca tehnică. 3 titluri, 5 Cupe și o Supercupă a câștigat Florentin Petre cu Dinamo.

Pe site-ul oficial fcdinamo.ro Bălănescu a făcut aceeași afirmație și ține să clarifice că oricine ar apărea în presă sa se laude că a salvat echipa, minte. Acest lucru le-a aparținut exclusiv suporterilor nu angajaților clubului de fotbal.

Comentarii
  • Dan T spune:

    De admirat efortul suporterilor pentru salvarea echipei Dinamo.
    Scaparea de faliment in acest moment nu salveaza, insa, echipa de un viitor sumbru. Datoriile si cheltuielile pentru mentinerea in activitate la nivel inalt sunt imposibil de acoperit prin strangerea de fonduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *