Connect with us
Tenis: Sorana Cîrstea s-a retras din echipa de Fed Cup a României

Sport

Tenis: Sorana Cîrstea s-a retras din echipa de Fed Cup a României

Decizie surprinzătoare în tenisul românesc. Sorana Cîrstea (85 WTA) şi-a anunţat retragerea din echipa de Fed Cup a României, printr-o postare pe Facebook.

”După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipa naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre!”, a afirmat Cîrstea, aflată în prezent pe locul 85 în clasamentul mondial feminin.

Sorana Cîrstea a mai spus că şi-a făcut datoria şi acum e momentul să predea ştafeta noii generaţii: ”Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia.

Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii! Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor!”

Cîrstea a debutat în echipa de Fed Cup în 2006, a disputat în 19 meciuri ale României, având 17 partide de simplu (11 victorii, 6 înfrângeri) şi 12 de dublu (5-7).

În 2019, România va juca în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup cu Cehia (9-10 februarie, la Ostrava), deţinătoarea trofeului.

Sorana Cîrstea, inclusă în lotul olimpic de tenis

Reamintim că Federaţia Română de Tenis şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român au decis înfiinţarea unei echipe olimpice de tenis din 12 jucători, care să beneficieze de sprijin material în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Lotul echipei olimpice de tenis va fi format din Simona Halep, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Alexandra Dulgheru şi Raluca Olaru.

Sorana Cîrstea nu a luat parte la prezentarea lotului olimpic de tenis al României pentru JO 2020, spre deosebire de ceilalţi componenţi.

Citeşte şi: Simona Halep, părăsită de omul ei de încredere

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top