Connect with us
Fosta mare jucătoare braziliană de tenis, Maria Esther Bueno, este în stare gravă

Știri

Fosta mare jucătoare braziliană de tenis, Maria Esther Bueno, este în stare gravă

Fosta mare campioană braziliană Maria Esther Bueno, care a fost liderul mondial în tenisul feminin, este în stare „gravă” într-un spital din oraşul Sao Paulo. Acolo a fost internată luna trecută, au anunţat miercuri medicii săi, citaţi de EFE.

Fosta jucătoare a fost diagnosticată anul trecut cu cancer, iar în ultimele luni a suferit complicaţii. Informaţia că Bueno a fost internată la mijlocul lui mai a apărut doar în această săptămână.

Câştigătoare a 19 turnee de Mare Şlem, Maria Esther Bueno, este considerată cea mai bună jucătoare de tenis pe care a avut-o Brazilia.

Bueno a intrat în Hall of Fame-ul tenisului în 1978. În ultimii ani, ea a comentat turnee importante.

Născută pe 11 octombrie 1939 la Sao Paulo, în Brazilia, Maria Esther Andion Bueno și-a pus amprenta asupra tenisului mondial la sfârșitul anilor ’50 și în anii ’60.

Maria Esther Bueno este în stare gravă la spital

În 1958, înainte de a împlini 19 ani, a câștigat primul titlu de Mare Șlem, dublu la Wimbledon, împreună cu americanca Althea Gibson. În 1959 a devenit prima jucătoare sud-americană care câștigă turneul de simplu pe iarba londoneză.

În același an a câștigat și US Open, devenind prima jucătoare din afara Americii de Nord care reușește această dublă.

Aceste victorii au transformat-o pe tenismena de nici 20 de ani într-o eroină națională. Motiv pentru care Președintele Braziliei a organizat o paradă.

Mai târziu un timbru a fost emis pentru a celebra performanțele sportivei.

A fost, însă, doar începutul unei cariere în care brazilianca a jucat nu mai puțin de 35 de finale de Mareș Șlem, la simplu, dublu și dublu-mixt, câștigând 19 titluri.

Citește și Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Cele mai multe reușite au venit la dublu, Maria Bueno devenind, în 1960, prima tenismenă care reușește Marele Șlem. Atunci a câștigat toate cele patru mari turnee în același sezon (cu britanica Christine Truman Janes la Australian Open și cu americanca Darlene Hard la Roland Garros, Wimbledon și US Open).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top