Connect with us
Fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis a murit

Știri

Fostul vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis a murit

Este doliu în sportul românesc. Alexe Bardan, unul dintre oamenii care şi-au pus amprenta decisiv asupra tenisului românesc, a murit în această după-amieză, la vârsta de 81 de ani. 

Fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Bardan a condus din umbră FRT în diverse perioade, fiind, pe rând, apropiat al lui Dumitru Hărădău şi al Ruxandrei Dragomir.

“Alexe Bardan, fost jucător şi antrenor federal de tenis, fost component, dar şi căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, precum şi fost vicepreşedinte al FRT, a decedat la vârsta de 81 de ani. Federaţia Română de Tenis transmite sincere condoleanţe şi este alături de familia îndoliată”, scrie siteul Federaţiei Române de Tenis.

Bardan a jucat în echipa României de Cupa Davis în anul 1963, a fost antrenor şi a pus umărul la realizarea unor circuite de tenis pentru juniorii români.

Bucureşteanul a fost căpitan-nejucător al echipei de Cupa Davis şi a atras atenţia opiniei publice, în urmă cu 10 ani, când i-a acuzat pe Ilie Năstase şi Ion Ţiriac că nu au dat nimic înapoi tenisului românesc după ce s-au retras din activitate.

Alexe Bardan a avut o carieră de succes în tenis

A jucat două meciuri sub culorile României în Cupa Davis, debutând în 1963, într-un meci împotriva Elveției. Colegul lui din acea echipă a fost Ion Țiriac.

Celălalt meci a fost împotriva Africii de Sud, în același an. Locul lui a fost luat în anii ce au urmat de Ilie Năstase, cel care urma să devină cel mai mare tenismen român din istorie.

Alexe a fost și căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis care a înfruntat Iugoslavia în 1980, când România a pierdut cu 0-5.

Alexe Bardan a urmat o carieră administrativă, fiind vicepreședinte al Federației Române în tenis în mai multe mandate. Bardan va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu Militar. Ceremonia este programată la ora 11:00.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top