Connect with us
Simona Halep a fost eliminată de la US Open! A pierdut cu americanca Townsend

Știri

Simona Halep în sferturi la Toronto WTA: Cred că am jucat foarte bine şi totul mi-a mers cum trebuie

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii totale de 2,83 milioane dolari, după ce a învins-o fără drept de apel pe rusoaica Svetlana Kuzneţova, cu 6-2, 6-1.

Halep, campioana en titre de la Wimbledon, a obţinut victoria în doar 66 de minute în faţa unei adversare aflată în revenire după o lungă absenţă din circuit.

Românca a început în forţă şi a condus cu 3-0 în primul set, iar apoi şi-a conservat avantajul, câştigând cu 6-2. În actul secund, ostilităţile au decurs într-un singur sens, Kuzneţova luând singurul ghem când Halep avea 5-0.

Halep a servit foarte bine în acest meci, în care a avut 19 winners (11 rusoaica) şi 23 de erori neforţate (25 Kuzneţova). Românca a salvat cele două mingi de break create de Kuzneţova.

Halep (27 ani) are acum 5-3 în meciurile directe cu Kuzneţova (34 ani, 198 WTA), câştigând ambele dueluri de la Rogers Cup, în 2011 (Toronto) în primul tur, cu 4-6, 6-4, 67-3, şi în 2016 (Montreal), cu 3-6, 6-1, 6-1.

Simona Halep, dublă campioană la Rogers Cup, în 2016 şi 2018 (de fiecare dată la Montreal), şi-a asigurat un cec de 60.455 dolari şi 190 de puncte WTA, urmând să joace în turul următor cu învingătoarea dintre letona Jelena Ostapenko şi cehoaica Marie Bouzkova.

Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Rogers Cup (Toronto, Canada), vineri, după ce a învins-o pe rusoaica Svetlana Kuznetsova (198 WTA), scor 6-2, 6-1. La final, românca s-a declarat mulțumită de nivelul de joc arătat.

Spre deosebire de primul meci de simplu de la Rogers Cup, miercuri, când Halep a obţinut o victorie dramatică în faţa lui Jennifer Brady, românca a avut parte de un meci rapid şi o victorie categorică. După un meci de două ore și 26 de minute contra americancei Brady, scor 4-6, 7-5, 7-6 (5), Halep s-a impus, în optimi, în doar o oră și șase minute, contra lui Kuznetsova, scor 6-2, 6-1.

„A fost mult mai bine decât ieri (n. red. – miercuri). M-am simțit mai bine pe teren, am simțit mai bine mingea. E mereu frumos să joc contra Svetlanei. Cred că am jucat foarte bine și totul mi-a mers cum trebuie”, a declarat Simona Halep, pe teren, la finalul meciului din optimile Rogers Cup.

Simona Halep: Cred că am jucat foarte bine şi totul mi-a mers cum trebuie

Simona Halep: Cred că am jucat foarte bine şi totul mi-a mers cum trebuie

Ulterior, Halep a vorbit despre condițiile meteorologice în care s-a disputat partida, dar și despre starea sa fizică: „Îmi place să joc pe vânt, deși e frustrant pentru amândouă. Simt că lovesc bine mingea pe vânt. Sunt puțin obosită, dar poate e și firesc după această pauză lungă. Poate o să fie mai bine mâine. (n. red. – vineri).

În final, deținătoarea titlului de la Rogers Cup, cucerit în 2018, a declarat că dorește să repete performanța de anul trecut, să își apere trofeul și, implicit, punctele în ierarhia WTA: „Îmi place foarte mult să joc aici, am avut mereu rezultate bune. Sper să repet aceste rezultate și să merg până la capăt”.

În sferturile de finală de la Rogers Cup, Simona Halep se va duela cu învingătoarea din partida Marie Bouzkova (91 WTA) – Jelena Ostapenko (82 WTA).

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top