Connect with us
Simona Halep, s-a calificat în sferturile turneului de la Stuttgart

Știri

Simona Halep, s-a calificat în sferturile turneului de la Stuttgart

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat, miercuri seara, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale de 816.000 dolari.

Românca a învins-o pe jucătoarea Magdalena Rybarikova din Slovacia în trei seturi: 4-6, 6-2, 6-3.

Simona Halep (26 ani) a obţinut victoria după o oră şi 53 de minute. Românca are acum 4-2 în meciurile directe cu Rybarikova (29 ani, 18 WTA), câştigând ultimele trei confruntări, două anul trecut la Toronto şi Beijing.

Citește și: Simona Halep, liderul absolut în clasamentul WTA. La ce distanță se află următoarea sportivă

Halep a început cu stângul, pierzându-şi serviciul, apoi a revenit şi a condus cu 2-1 şi 3-2. Dar Rybarikova a profitat de erorile româncei şi a întors scorul, desprinzându-se la 5-3. Simona s-a apropiat la 4-5 şi în acel moment a avut o discuţie cu medicul turneului, acuzând unele dureri la spate.

Halep a continuat jocul, dar nu a putut-o împiedica pe jucătoarea din Slovacia să câştige setul cu 6-4.

Halep a început mai bine setul al doilea, pe serviciul său, după ce a salvat o minge de break. Rybarikova a egalat apoi şi a făcut break, dar Halep s-a consultat cu antrenorul Andrei Pavel şi apoi a revenit şi şi-a recuperat serviciul, 2-2.

Jocul său a fost din ce în ce mai bun şi rezultatele s-au văzut în alte patru ghemuri consecutive în dreptul său, încheind setul cu 6-2.

Citește și: Simona Halep – Magdalena Rybarikova, în optimi la turneul de la Stuttgart. Cum arată acum clasamentul WTA

În decisiv, Rybarikova a început cu break, după un ghem de peste opt minute. Halep a făcut contra-break şi a trecut în avantaj apoi, 2-1, dar adversara a echilibrat din nou situaţia, 2-2. Halep a avut o perioadă excelentă, în care a reuşit lovituri magistrale şi scorul a devenit de 5-2. Rybarikova a mai luat un ghem, dar Halep a încheiat setul cu 6-3.

Simona Halep și-a asigurat 17.334 euro

Halep a reuşit 4 aşi, a comis 5 duble greşeli, a avut nu mai puţin de 34 de winners şi a făcut 24 de erori neforţate. Rybarikova a înregistrat doar 2 aşi, a reuşit 19 mingi direct câştigătoare şi a comis 22 de erori neprovocate.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 17.334 euro şi 100 de puncte WTA, urmând să o înfrunte pe învingătoarea dintre germanca Laura Siegemund şi CoCo Vandeweghe (SUA). Halep a pierdut în ultimii doi ani la Stuttgart în faţa germancei Siegemund, în 2016 în optimi, iar în 2017 în semifinale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top