Connect with us
Simona Halep joacă în semifinalele de la Roland Garros cu nemțoaica Angelique Kerber

Știri

Simona Halep s-a calificat în sferturile turneului WTA de la Roma

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, cap de serie 1, s-a calificat joi în sferturile turneului WTA de la Roma, dotat cu premii de 2.703.000 euro. Sportiva nu a jucat meciul, deoarece Madison Keys, cap de serie 13, s-a retras din cauza unor probleme medicale.

Madison Keys a acuzat probleme la spate în meciul câştigat miercuri în faţa croatei Donna Vekic (7-6, 7-6). Pentru calificarea în sferturi, Simona Halep, nr. 1 mondial, şi-a asigurat un cec de 58.313 euro şi 190 puncte WTA.

În sferturi, Halep va juca cu învingătoarea dintre Caroline Garcia (Franţa), cap de serie 7, şi Sloane Stephens (SUA), cap de serie 9.

Te-ar putea interesa și: Simona Halep – Naomi Osaka, scor 6-1, 6-0. Românca se califică în optimile turneului de la Roma

Simona Halep, numărul unu mondial, a debutat cu dreptul la turneul WTA de la Roma, învingând-o  în două seturi, 6-1, 6-0, pe japoneza Naomi Osaka, într-o partidă din turul al doilea, disputată miercuri.

Halep, calificată direct în această fază a competiţiei din capitala Italiei, a avut nevoie de doar 61 de minute pentru a se impune în faţa lui Osaka, luându-şi cu această ocazie revanşa în faţa niponei, care o învinsese pe româncă în semifinale la Indian Wells, în luna martie, înainte de a câştiga trofeul.

Citește și: Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova în sferturile de finală ale Turneului de la Madrid

Reprezentanta ţării noastre şi-a asigurat un cec de 14.840 euro şi 60 de puncte WTA după această victorie, iar în optimile de finală o va avea ca adversară pe câştigătoarea întâlnirii dintre americanca Madison Keys, cap de serie numărul 13, şi croata Donna Vekic, venită din calificări.

Irina Begu s-a calificat și ea în turul al doilea al turneului de la Roma

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat în runda a doua a turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 3.351.720 dolari, marţi, după ce a întrecut-o pe chinezoaica Shuai Peng cu 4-6, 6-4, 6-1.

Citește și: Simona Halep a pierdut finala turneului de la Roma. Românca a suferit o accidentare

Begu (27 ani, 41 WTA), care a făcut nu mai puţin de 9 duble greşeli în acest meci, s-a impus după exact două ore de joc la prima sa confruntare cu Peng (32 ani, 35 WTA).

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 14.840 euro şi 60 de puncte WTA, iar în turul următor o va înfrunta pe Angelique Kerber, cap de serie numărul 11, care a învins-o pe kazaha Zarina Dias cu 6-2, 7-6 (6).

Kerber (30 ani, 12 WTA) conduce cu 4-2 în meciurile directe cu Begu, ultimele două confruntări terminându-se cu victorii al germancei, în 2016, la Charleston (sferturi) şi în Fed Cup (Cluj-Napoca). Totuşi, Irina a câştigat în 2015 la Roma, chiar în turul al doilea, cu 6-3, 6-3.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top