Connect with us
Sorana Cîrstea a fost învinsă la Roland Garros de Daria Gavrilova

Știri

Sorana Cîrstea a fost învinsă la Roland Garros de Daria Gavrilova

Sorana Cîrstea a fost învinsă de australianca Daria Gavrilova, 4-6, 7-6 (4), 6-3, marţi, în runda inaugurală a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Sorana Cîrstea, 28 de ani, locul 49 WTA, a fost aproape de o victorie în două seturi, însă a cedat după două ore şi 46 de minute în faţa unei adversare care este cap de serie N. 25. Daria Gavrilova are 24 ani şi se află pe poziţia a 25 WTA. Cele două jucătoare nu se mai întâlniseră până acum.

Partida a fost întreruptă aproximativ o oră din cauza ploii.

Citește și: TENIS: Sorana Cîrstea şi Jelena Ostapenko s-au oprit în semifinale la Roma (WTA)

Pentru prezenţa în primul tur, Sorana Cîrstea a obţinut 10 puncte şi 40.000 de euro.

Gavrilova va juca în turul următor cu americanca Bernarda Pera (23 ani, 73 WTA), care a trecut luni de 6-3, 6-2 de experimentata rusoaică Elena Vesnina (31 de ani, 44 WTA).

Te-ar putea interesa și: Cristian Tudor Popescu sare la gâtul Simonei Halep: „Poți să nu te prezinți la meci”

Simona Halep a avut o evoluție foarte slabă în finala turneului de la Roma, pe care a pierdut-o cu scorul de 0-6, 4-6 în fața Elinei Svitolina.

Primul set a durat mai puțin de 20 de minute, timp în care Simona a reușit să câștige doar 8 puncte.

Evoluția sa a fost taxată de Cristian Tudor Popescu (CTP). Mare admirator al constănțencei, jurnalistul a criticat-o pe cea care se află în fruntea clasamentului WTA la Tenis.

Citește și: Sorana Cîrstea a fost eliminată de la Madrid. Rusoaica Daria Kasatkina s-a impus în 63 de minute

„Nu mi-a plăcut ce a făcut Simona în finala de la Roma. Nu pentru că a pierdut, ci pentru că nu a jucat. De la primul schimb, atitudinea ei a fost de lehamite deranjată: ‘Ce naiba trebuie să mai joc şi meciul ăsta?! Doar am bătut-o pe Şarapova şi am rămas numărul 1 mondial’.

Eu ştiu o regulă a sportului numit tenis care deosebeşte profesioniştii de ştrandişti: dacă ai probleme, poţi să nu te prezinţi la meci, dar dacă ai intrat pe teren, atunci joci. Nu mai ai dreptul să invoci nimic ca scuză, nici oboseala, nici vreo accidentare, nici lipsa de chef.

Nu i-am văzut niciodată pe Federer sau Nadal, teferi sau accidentaţi, pierzând sau câştigând, în turul 1 sau în finală, să se plimbe pe teren în dorul lelii. Or, Lela Simona asta a făcut până la scorul de 9-1 pentru Svitolina.

Se ducea fără convingere către minge sau nu mai alerga deloc, lovea neglijent, aşezată rău, trimitea neforţat în burta fileului sau un metru afară. În schimb, a fost mai vioaie când l-a repezit pe Darren Cahill.

Aştepta să se termine şi corvoada asta sub rangul ei… Apoi, poate de jenă, s-a hotărât să joace totuşi ceva, s-a pus în mişcare, a lovit mai aspru, mai spre linii, a returnat mai atent. Scorul socotit din acel moment a fost 3-3, adică însumat, 6-4 pentru Svitolina”, a scris Cristian Tudor Popescu în „Republica”.

Simona Halep va juca acum la turneul de Grand Slam Roland Garros, care se desfășoară între 21 mai și 10 iunie.

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top