Connect with us
Tenismenul Novak Djokovic are Covid-19

Sport

Tenismenul Novak Djokovic are Covid-19

Jucătorul sârb Novak Djokovic a anunțat marți că a ieșit pzoitiv la testul de coronavirus, după ce a participat la turneul din Zadar, Croația. Numărul 1 mondial în tenisul masculin a declarat recent că cel mai probabil s-ar opune vaccinării, dacă aceasta va fi necesară la reluarea marilor turnee.

Tenismenul Novak Djokovic are Covid-19

Cazurile pozitive de Covid-19 înregistrate în mini circuitul de tenis Adria Tour, organizat de Novak Djokovic, nr. 1 ATP, au avut cel mai neprevăzut impact, a opinat fratele campionului sârb, Djordje, pentru televiziunea sârbă Prva, citată de Reuters, preluată de Agerpres.

Până acum trei mari jucători de tenis au anunțat după acest turneu că sunt pozitivi la testul Covid-19: bulgarul Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki. Dimitrov s-a retras din turneu după ce a acuzat o stare de rău în partida cu Coric care a avut loc sâmbătă. Înainte de finala de duminică acesta a informat organizatorii că a ieșit pozitiv la test.

Astăzi Novak Djokovic a anunțat că și-a făcut testul și a ieșit de asemenea pozitiv. Din păcate se pare că cel mai negru scenariu s-a adeverit.

‘Acesta a fost cel mai rău scenariu posibil. Novak nu a fost obligat să facă testul în Croaţia, atât timp cât nu avea simptome. A făcut testul imediat după ce zborul lui a ajuns la Belgrad. Au fost testate circa 100 de persoane şi a fost un şoc când unele au ieşit pozitive, în special al prietenului meu din copilărie, Borna Coric. Le urăm tuturor o recuperare rapidă şi fără dureri”, a declarat Djordje Djokovic, directorul Adria Tour.

În aprilie, când pandemia era abia la început, Novak Djokovic a vorbit despre vaccinarea obligatorie și a mărturisit că el se opune unei astfel de proceduri și nu știe cum va gestiona situația dacă un vaccin va deveni obligatoriu odatp cu reluarea marilor turnee de tenis.

„Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a adăugat Djokovic.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top