Sport

Tragedie în lumea fotbalului! A murit pe teren, la doar 24 de ani

Lumea fotbalului a fost zdruncinată de o veste extrem de dureroasă la începutul noului an. Alex Apolinario, mijlocașul brazilian a murit la doar 24 de ani. Acesta s-a prăbușit pe teren duminică, la Alverca. Deși medicii au făcut tot ce se putea pentru el, nu a putut lupta mai mult de patru zile și a decedat.

Alex Apolinario a decedat în timpul meciului

Jucătorul brazilian de fotbal Alex Apolinario, de doar 24 de ani, component al echipei portugheze Alverca, a murit joi. Acesta se afla pe teren, în timpul meciului contra celor de la Uniao de Almeirim, din liga a treia valorică.

Brazilianul Alex Apolinario s-a prăbuşit pe teren, în minutul 27, din cauza unui stop cardio-respirator, duminică. El a fost resuscitat în ambulanță și transportat în acel moment la spitalul din Vila Franca de Xira, un orășel situat la 32 de kilometri de Lisabona, pentru că starea lui era una stabilă, intrând în comă indusă, iar medicii sperau că vor reuși să îl salveze, deși nu-i dădeau prea multe șanse.

Jucătorii, antrenorii și personalul ambelor echipe au fost văzuți în lacrimi în timpul incidentului tulburător. Mai apoi, ei au format un cerc, s-au îmbrățișat și s-au rugat.
FC Alverca Futebol a anunțat decesul și a promis familiei că le va asigura tot sprijinul de care au nevoie. Mai mult, clubul a anunțat că  toate activitățile FC Alverca au fost anulate.

Și în România au avut loc astfel de evenimente neplăcute. În urmă cu 5 ani, camerunezul Patrick Ekeng, a decedat după ce s-a prăbușit pe teren, în timpul unui meci disputat pe stadionul Dinamo din București. Acesta avea doar 26 de ani și a decedat în timpul meciului dintre FC Dinamo București și Viitorul Constanța, în data de 6 mai 2016.

Medicul care l-a preluat atunci a fost ucis de ucidere din culpă. Familia lui a purtat o luptă grea cu autoritățile, însă nu au reușit să o ducă la final. Durerea nu a putut fi ștearsă sub nicio formă.

Printre fotbaliștii români care au avut aceeași soartă se numără Cătălin Hâldan, Ștefan Vrăbioru, Michael Klein sau portarul echipei Universitatea Craiova, Cristian Neamțu.

Acest articol a fost actualizat la: 2021-01-07T22:36:43+02:00 22:36

Share
Scris de
Stoiu Maria

Acest site foloseste cookies.

Read More