Categorii Sport

Unde se joacă meciul Islanda – România. Spectatorii nu vor avea acces

Meciul Islanda – România va avea loc joi, de la 21:45. Semifinala barajului pentru Campionatul European se va disputa  la Rejkjavik, pe Laugardarsvollur. Vremea din Islanda este una capricioasă, motiv pentru care terenul a fost acoperit cu o prelată. Din cauza pandemiei de coronavirus, spectatorii nu vor avea acces la acest meci, deși până pe 5 octombrie nu se adoptase această măsură.

Islanda – România se joacă pe stadionul unde cântă cei mai mari artiști ai lumii

Islanda – România se va disputa pe Laugardarsvollur, locul unde au avut loc majoritatea naționalelor de fotbal ale Islandei, dar și locul în care concertează mari artiști ai lumii. Primul meci care s-a jucat aici a fost Islanda – Norvegia, în 1957, pe când era disponibilă doar o tribună cu 4000 de locuri. Acum s-a ajuns la 10.000 de locuri, însă la un concert a fost depășit cu mult acest număr.

Pe 24 iulie 2018, celebra trupă rock Guns N’Roses a susținut un concert pe Laugardarsvollur, în prezența a 25.000 de spectatori. Spectacolul a fost unul așteptat, deoarece biletele se vânduseră cu cel puțin șase luni înainte. La acea dată, trupa formată în 1985, în Los Angeles, stabilea un record pentru Islanda, cel mai mare concert desfășurat în țara cu peste 350.000 de locuitori.

Conform ultimelor informații, meciul de joi se va juca fără spectatori, deși inițial fusese programat să participe 1500 de suporteri în tribune. Autoritățile islandeze au anunțat că ministerul sănătății a aprobat mai multe măsuri care au intrat în vigoare din 5 octombrie, motiv pentru care s-a recurs la astfel de restricții. În acest context, Mirel Rădoi le-a transmis un mesaj important celor care vor urmări meciul de acasă și ar fi vrut să le fie alături jucătorilor.

„Ştim că în aceste timpuri e foarte greu pentru voi, suporterii echipei naţionale de fotbal a României, să fiţi alături de noi pe stadioane. Dar la fel de bine ştim că sunteţi milioane în faţa televizoarelor, sunteţi aproape de noi şi vreţi să ne calificăm împreună . Luptăm împreună! Hai România!”, le-a transmis selecţionerul.

Din cauza vremii capricioase, terenul a fost acoperit cu o prelată. Aceasta va fi înlăturată pentru antrenamente, iar apoi va fi pusă din nou, pentru a proteja gazonul, fiind anunțate ploi toată săptămâna. Organizatorii spun că nu trebuie să existe îngrijorări cu privire la gazon și asigură că meciul se va disputa în condiții maxime de siguranță.

Share
Scris de
Andreea Oprea
Stiri Despre Islanda - Româniameci

Acest site foloseste cookies.

Read More