Connect with us
Vești bune pentru iubitorii de sport! Când revin suporterii în tribune

Sport

Vești bune pentru iubitorii de sport! Când revin suporterii în tribune

Pandemia nu a trecut și nu sunt semne că vom scăpa prea curând, iar pericolul încă există. Cu toate acestea, autoritățile sunt optimiste și se gândesc că vom reveni cât mai curând la viața de dinainte de criza sanitară. În acest sens, și în domeniul sportiv se fac deja planuri pentru reluarea meciurilor cu spectatori în tribune, obicei la care s-a renunțat din cauza pericolului de infectare cu coronavirus.

Când s-ar putea întoarce suporterii în tribune

Luni, ce, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a avut, luni, o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, alături de subsecretarul de stat Cristian Ghiţă, unde au discutat despre elaborarea și emiterea unui nou ordin comun care să reglementeze condiţiile revenirii spectatorilor la competiţiile sportive.

Încă din primăvara anului trecut,  fost interzisă desfășurarea competițiilor sportive în prezența spectatorilor din tribune. Pentru iubitorii de sport a fost cu adevărat o lovitură grea, pentru că nu și-au mai putut susține echipele favorite. Deși s-a mai încercat o revenire la acest obicei, situația epidemiologică din România nu a permis-o.

Astfel, Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat că vrea să ia măsuri în acest sens, însă totul depinde de cum va avolua pandemia în țara noastră și cât de sigură devine revenirea oamenilor în tribune.

Astfel, ministrul a explicat că, în cazul în care situația continuă să fie una bună și numărul de infectări scade, suporterii ar putea reveni pe stadioane peste aproximativ 2-3 luni. Novak a explicat că nu depinde de el această măsură, ci de evoluția lucrurilor, însă autoritățile au toată bunăvoința necesară.

“Vreau să fie un pas sigur, să nu se întoarcă împotriva noastră. Dacă ar depinde de mine, de azi am deschide (n.r. – stadioanele pentru public). Ce pot să garantez este că am toată deschiderea şi bunăvoinţa pentru a aduce cât mai repede suporterii pe stadioane”, a menţionat noul ministru al Tineretului şi Sportului.

Un pas important făcut în urma discuției cu ministrul Sănătății a fost înlocuirea testelor PCR cu cele antigen la sportivi. Primele sporturi care vor beneficia de această nouă măsură sunt sporturile pe echipe, fotbal, rugby, handball şi celelalte, pentru că ele au cele mai mari costuri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top