Connect with us
Vibeke Skofterud, fosta campioană olimpică, a decedat după un accident cu un ski jet

Sport

Vibeke Skofterud, fosta campioană olimpică, a decedat după un accident cu un ski jet

Lume sportului este în doliu! Norvegianca Vibeke Skofterud, campioană olimpică în 2010 la ştafeta de 4×5 km la schi fond, a decedat la 38 de ani din cauza unui accident cu un ski jet, relatează L’Equipe.

Skofterud, dubă campioană mondială tot cu ştafeta de 4×5 km la schi fond, a fost găsită duminică fără viaţă în insula St. Helena în apropiere de comuna Arendal, la sud-est de Oslo. O echipă de salvare a încercat s-o resusciteze, dar fără succes. A fost deschisă o anchetă pentru lămurirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Schioarea norvegiană s-a retras din activitate în 2014.

Un schior francez dispărut în 1954 a fost identificat cu ajutorul reţelelor de scoializare

Poliţia italiană a reuşit să stabilească identitatea unui schior francez la 64 de ani după dispariţia sa, în 1954, la peste 3.000 de metri înălţime, cu ajutorul mijloacelor media şi a reţelelor sociale, informează duminică France Presse.

Rămăşiţe umane şi accesorii au fost găsite la 22 iulie 2005 în Valle d’Aosta (nord-vestul Italiei), în Cimes blanches din Valtournenche, a declarat duminică poliţia italiană într-un comunicat.

La sfârşitul lunii iunie, poliţia a lansat un apel pe reţelele de socializare pentru a încerca să identifice victima, un bărbat în vârsta de treizeci de ani, conform analizelor efectuate.

Analizele au permis să se concluzioneze că este vorba de o persoană bogată, având în vedere marca foarte bună a schiurilor sale de lemn cu număr de serie, a declarat Marinella Laporta, din poliţia din Torino.

Curând, o franţuzoaică, Emma Nassem, a răspuns după ce a auzit informaţia la un post de radio francez şi l-a evocat pe unchiul său, Henry Le Masne, născut în 1919 la Alencon (vestul Franţei) şi ”decedat cu schiurile sale pe muntele Cervin în 1954, într-o zi cu furtună mare”, se spune în comunicat.

Citește și: Virus contagios la Jocurile Olimpice. Ce se întâmplă cu sportivii

Roger Le Masne, în vârstă de 94 de ani, fratele mai mic al celui dispărut, s-a manifestat, de asemenea, foarte emoţionat.

„Eu sunt fratele lui Henri Le Masne, care este probabil cel care a dispărut cu 64 de ani în urmă”, a scris el într-un e-mail. „Fratele meu Henry, celibatar, era un personaj destul de independent. A lucrat în administraţia civilă a Ministerului Finanţelor din Paris”.

La momentul dispariţiei, Roger s-a dus la un hotel montan unde fratele său a rezervat o cameră pentru două săptămâni, lăsând obiecte personale şi 35.000 de lire şi 5.000 de franci francezi. Niciodată nu s-a mai întors din ieşirea la schi la 26 martie 1954.

Pe o fotografie oferită de familie, poliţia din Aoste a identificat aceiaşi ochelari găsiţi la 3.100 de metri deasupra nivelului mării.

Dar pentru a evita toate îndoielile, Roger a făcut un test ADN în care apare cromozomul Y comun pentru mai multe generaţii de membri masculini ai familiei. La 24 iulie, Henri Joseph Leonce Le Masne a fost identificat oficial

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top