Connect with us
Virus contagios la Jocurile Olimpice. Ce se întâmplă cu sportivii

Sport

Virus contagios la Jocurile Olimpice. Ce se întâmplă cu sportivii

Doi schiori elveţieni, concurenţi în probele de freestyle, sunt primii sportivi de la JO-Pyeongchang care au fost infectaţi cu norovirus, un virus contagios care cauzează vomă şi diaree.

Anunţul oficial a fost făcut de delegaţia olimpică a Elveţiei, conform Reuters.

Până în prezent, au contractat norovirus peste 200 de persoane implicate în JO. Printre aceştia se numără personal de pază şi alţi angajaţi, însă până vineri nu s-au semnalat cazuri de sportivi infectaţi.

Rudele sportivilor infectaţi nu au fost informate până acum

Un purtător de cuvânt al delegaţiei elveţiene a declarat că unul dintre sportivi este Fabian Boesch, însă nu a dorit să precizeze şi numele celuilalt sportiv. Până în acest moment rudele acestuia nu au fost informate.

“În rest, toată lumea este bine. Am făcut tot ce se poate face. I-am izolat pe cei doi de restul echipei şi acum trebuie să îşi revină”, a spus purtătorul de cuvânt, pentru Reuters.

Cei doi sportivi au contractat virusul în urmă cu câteva zile, iar simptomele aproape au dispărut, astfel că există posibilitatea ca ei să concureze.

“Au fost duşi într-o cameră şi nu au contact cu ceilalţi sportivi. Subliniem că sportivii care au fost infectaţi cu norovirus pot concura dacă s-au însănătoşit, au fost testaţi de echipa medicală, dacă se iau toate măsurile de precauţie şi CIO a fost consultat”, se arată într-un comunicat al Comitetului Olimpic Elveţian.

Competiţia de freestyle de la Pyeongchang a început la 9 februarie şi se va încheia la 23 februarie.

Citeşte şi Clipe de groază la Jocurile Olimpice. 16 persoane au fost rănite

Cel puţin 16 persoane au suferit răni uşoare, în urma unui accident generat de rafalele puternice de vânt înregistrate la Gangneung.

Aici se află unul dintre siturile Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018, din Coreea de Sud, informează agenţia EFE.

Răniţii au fost transportaţi la un spital local, din cauza leziunilor minore cauzate de impactul cu panourile de afişaj, corturile şi alte structuri temporare instalate la Gangneung.

Aproximativ 120 de panouri de afişaj şi 60 de corturi instalate în parcul olimpic de la Gangneung au fost deteriorate din cauza vântului.

Toate acestea au provocat rănirea a 13 voluntari şi a 3 spectatori, a explicat purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare a JO 2018, Sung Baik-you, în cursul unei conferinţe de presă.

Acestea ori au căzut ori s-au desprins din cauza vântului puternic

Autorităţile locale au emis o alertă meteorologică miercuri, din cauza rafalelor de vânt extrem de puternice, care au atins 8,7 metri pe secundă.

Condiţiile meteorologice extreme au afectat derularea Jocurilor Olimpice şi în alte situri, obligându-i pe organizatori să anuleze sau să amâne desfăşurarea unor probe de schi alpin, sărituri cu schiurile, combinată nordică şi biatlon.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top